MLS Update #13: Armenteros imiteert Bergkamp

De dertiende week van de MLS zit erop en elke week zal SportAmerika middels een korte update de laatste stand van zaken geven uit de voetbalcompetitie van Amerika. Deze week bespreken we het verlies van Seattle, de overwinning van Chicago en Minnesota en de wedstrijd van Samuel Armenteros.

SEATTLE STAAT ONDERAAN

Seattle Sounders staat gedeeltelijk onderaan in de MLS en samen met D.C. United heeft Seattle ‘maar’ acht punten.  Op voorhand in het duel tegen Real Salt Lake was alles echter wel in het voordeel van Seattle. De Sounders hebben namelijk de laatste zeven thuiswedstrijden tegen Real Salt Lake allemaal gewonnen. Deze reeks begon op 13 september 2013, maar eindigde dus wel op 26 mei jongstleden. Lange tijd leek Seattle op weg te zijn om die ongeslagen reeks voor te zetten. In de 61e minuut gaf Danilo Acosta namens Real Salt Lake echter de bal op Sebastián Saucedo en Acosta verwachtte vervolgens de bal terug te krijgen van Saucedo. De Amerikaan ging echter voor eigen succes en besloot om te gaan lopen met de bal. Na een korte solo haalde de aanvaller prachtig uit. De bal krulde precies naar de verre hoek. Keeper Stefan Frei kon de bal onderweg alleen maar toucheren. Die ene goal zou vervolgens beslissend blijken te zijn.

GORDON BEZORGT CHICAGO DRIE PUNTEN

Chicago heeft de laatste vijf wedstrijden tegen Orlando allemaal verloren. Het werd dus tijd dat Chicago Fire eens zou winnen van Orlando om deze negatieve reeks te verbreken. Chicago was de ploeg die het eerst het net kon vinden in deze wedstrijd. Aleksander Katai schoot in de dertiende minuut een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter tegen de touwen. Keeper Joe Bendik dook nog wel, maar was uiteindelijk vrij kansloos.
Lang duurde de voorsprong niet voor Chicago. Vijftien minuten later schoot Christian Higuita de 1-1 binnen op aangeven van Chris Mueller. In 82e minuut wist Chicago toch uiyeindelijk de winnende te maken. De gevierde man was Alan Gordon die Joe Bendik van afstand verraste. Het doelpunt van afstand was pas zijn tweede doelpunt van buiten het zestienmetergebied sinds 2010. Daarentegen was het wel een enorm belangrijk doelpunt, want het leverde Chicago Fire drie punten op.

MINNESOTA SLUIT AAN

Minnesota heeft dankzij de overwinning op Montreal het gat tot de play-offs plaatsen gedicht tot een punt. De ploeg van Adrian Heath kende een goed begin van de tweede helft. De eerste helft was 0-0 gebleven en hierdoor moesten beide teams aanvallender en risicovoller spelen in de tweede helft voor de drie punten. Minnesota was hierin vrij snel succesvol. In de 52e minuut kon de Amerikaan Christian Ramirez scoren op aangeven van Ibson. Keeper Evan Bush kon de bal bijna stoppen, maar de inzet was de keeper te machtig. Zes minuten later scoorden The Loons weer. Miguel Ibarra kon een afgeslagen voorzet toch omzetten in een doelpunt. De Amerikaanse middenvelder zag keeper Bush voor zijn lijn staan en schoot de bal vervolgens over de Amerikaan heen voor de 2-0. Vervolgens werd er nier meer gescoord waardoor Minnesota dus aansluiting vond bij de play-offs plaatsen.

ARMENTEROS IMITEERT BERGKAMP

Armenteros heeft zijn draai inmiddels goed gevonden bij Portland. Vorige week wist de ex-Feyenoorder nog te scoren en in de wedstrijd tegen Colorado was hij ook weer goed in vorm. In de 29e minuut van de wedstrijd scoorde Armenteros op Bergkamp-achtige wijze. De Zweed draaide om een verdediger heen, terwijl hij de bal had doorgetikt. Vervolgens haalde Samuel Armenteros uit en belande de bal in de verre hoek.

Twee minuten later werd de treffer al weer te niet gedaan door een eigen doelpunt van Julio Cascante. In de 37e minuut wist Portland weer op voorsprong te komen en weer was de Zweedse spits Armenteros trefzeker. Vervolgens maakte in de 56e minuut aanvoerder Diego Valeri er 3-1 van. In blessuretijd maakte Colorado nog de aansluitingstreffer (Yannick Boli kon een penalty verzilveren en de 2-3 maken) maar het mocht niet baten. Portland won daarmee zijn vijfde wedstrijd op een rij: een clubrecord voor de Timbers in de MLS.

Coverfoto: Twitter Portland Timbers FC