MLS 2018 Preview: #3 D.C. United


Waar de Europese voetbalcompetities al een tijd onderweg zijn, gaat de MLS volgende maand weer los. Op SportAmerika gaan vier redacteuren de komende tijd alle MLS-teams kort en bondig onder de loep leggen om te kijken hoe iedereen het nieuwe seizoen in gaat. Beginnend met de nieuwkomer in L.A. FC en eindigend met de titelverdedigers in Toronto FC. Vandaag in deel 3, de ploeg uit de hoofdstad: D.C. United.


LAATSTE TERUGBLIK


In vele opzichten was 2017 een jaar om te vergeten voor D.C. United. Voor het eerst in vier jaar werden de play-offs gemist en geen enkele ploeg verloor zo vaak als de hoofdstedelingen. Daarnaast beschikte het team over het slechtste doelsaldo en ging de laatste wedstrijd ooit in het RFK-Stadium met 2-1 verloren tegen de New York Red Bulls. In die laatste wedstrijd werd hoofdcoach Ben Olsen — die komend seizoen voor het achtste jaar op rij voor de groep staat — ook nog eens naar de tribune gestuurd en geschorst; een grapje dat hem de seizoensopening van D.C. United zal kosten. Kortom: the only way is up.


TRANSFERS


Kijkend naar de vertrekkende namen springt er één speler bovenuit: Bill Hamid. De 27-jarige keeper speelde al vanaf zijn jeugd in Washington D.C. en wees een gigantische contractverlenging af voor een avontuur in Europa. Zodoende vertrekt de drievoudig international naar Denemarken om na 200 wedstrijden voor D.C. United uit te gaan komen voor FC Midtjylland. Zijn vervanger is naar alle waarschijnlijkheid de 33-jarige Deen David Ousted, die overkomt van de Vancouver Whitecaps.

Voor het eerst in zeven seizoenen zal Bill Hamid niet het doel van D.C. United verdedigen. (FC Midtjylland)

Verder wordt de slechtste verdediging van 2017 versterkt met de 32-jarige Franse verdediger Frederic Brillant, die samen met Ousted het gemis van de betrouwbare sluitpost Hamid zal moeten vervangen. Daarnaast zijn voor het middenveld — doorgaans gezien als de minst zwakke linie van de ploeg — maar liefst twee versterkingen aangetrokken: Ulises Segura (24, AM, Costa Rica) en Junior Moreno (23, VM, Venezuela). Ook gaan er sterke geruchten dat vleugelspeler Yamil Asad (vorig seizoen Atlanta United) op huurbasis de ploeg zal komen te versterken.
Tot grote frustratie van de fans is de voorhoede echter amper aangepakt. Darren Mattocks, de 27-jarige Jamaicaanse spits, scoorde vorig jaar viermaal voor de Portland Timbers en lijkt — samen met Patrick Mullins — voor komend seizoen de vaste spits te worden voor Olsen’s équipe.
Darren Mattocks was in Portland zowel spits als aangewezen houthakker… (BRON)


VERWACHTING 2018


Veel slechter dan in 2017 kan de ploeg het haast niet doen, maar ondanks enkele versterkingen lijkt er weinig hoop op een drastische verbetering. Eén van de beste keepers in de MLS heeft de ploeg verlaten en vooral in defensief opzicht is er weinig versterking gekomen. Wel kunnen de D.C. United-fans uitkijken naar het nieuwe stulpje van hun ploeg: Audi Field.

Audi Field, de nieuwe thuisbasis van D.C. United (D.C. United)

Het stadion zal echter nog niet direct klaar voor gebruik zijn. Mede daardoor speelt de ploeg aan het begin van het jaar bijna alleen maar uitwedstrijden. 14 juli is pas de eerste officiële wedstrijd in het nieuwe stulpje en tot dat moment speelt het enkel buitenshuis of op het Maryland Soccerplex, een klein voetbalstadion met zo’n 5200 zitplekken. De weg omhoog lijkt ieder geval met het nieuwe stadion te kunnen worden ingezet, maar komend seizoen zal het nog te vroeg zijn.
VOORSPELLING: 11e in Eastern Conference, geen play-offs

Cover foto: Toni L. Sandys/The Washington Post

Justin Kevenaar
Justin Kevenaar
Keek in 2006 voor het eerst naar de Super Bowl en was op slag verliefd op de NFL (en de Seattle Seahawks). Door de jaren heen hebben ook de andere Amerikaanse sporten - zoals NBA, MLB en college sports - zijn hart veroverd. In het dagelijks leven freelance videograaf, editor, tekschrijver en sportjournalist.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen