Columbus Crew verslaat Seattle Sounders en pakt de titel

In de nacht van zaterdag op zondag heeft Columbus Crew de titel gepakt door in de MLS-finale titelhouder Seattle Sounders te verslaan. Er viel weinig af te dingen op de overwinning van de club uit Ohio. The Crew, waar Eloy Room, Vito Wormgoor en Youness Mokhtar onder contract staan, overklaste Seattle met duidelijke cijfers: 3-0. Het is de tweede keer in de clubhistorie dat Columbus de landstitel pakt. De winst betekent tevens dat de 25e MLS-cup naar een club gaat die er vanaf de opstart van de competitie er al bij was.

EENRICHTINGSVERKEER

Van alle aanwezige Nederlanders, dat waren er maar liefst drie, stond alleen doelman Eloy Room aan de aftrap. De oud-doelman van Vitesse miste de voorgaande wedstrijden door het coronavirus en was dus net op tijd hersteld voor de finale. Aanvaller Youness Mokhtar zat op de bank aan de zijde van Columbus, waar verdediger Vito Wormgoor niet bij de selectie zat vanwege een zware enkelblessure. Bij Seattle Sounders begon voormalig Feyenoord-verdediger Kelvin Leerdam op de ban

Seattle Sounders, dat in de Western Conference finale nog won van Minnesota United, kwam er in de eerste helft totaal niet aan te pas. Ondanks dat ploeg uit de staat Washington meer balbezit had, kon het in de eerste helft geen enkele doelpoging creëren. Columbus ging een stuk effectiever met het balbezit om en zorgde wel voor kans na kans. In de 25e minuut leidde de kansenregen tot het openingsdoelpunten. Een prachtige vroege voorzet van rechtsback Afful belandde bij de tweede paal. De Argentijnse nummer 10 Lucas Zelarayan werkte de bal, met een beetje hulp van Seattle-keeper Frei binnen. Nog in de eerste helft verdubbelde Columbus de score. De Haïtiaanse middenvelder Derrick Etienne kon de bal op aangeven van Zelarayan beheerst in de lange hoek schuiven.

ANDER SPELBEELD

Pas in de tweede helft creëerde Seattle Sounders de eerste kansen en hierdoor veranderde het spelbeeld ietwat. Doelman Eloy Room kon echter zijn schoon houden door enkele goede reddingen. Seattle-spelers Jordan Morris en Nicolas Lodeiro kwamen tot de grootste kansen, maar het mocht niet baten. In de 82e minuut gooide Columbus de wedstrijd in het slot. Lucas Zelarayan mocht zijn droomfinale bekronen met zijn tweede treffer van de avond. Buitenspeler Luiz Espinosa legde de bal na een fantastische actie aan de rechterkant terug op de Argentijnse nummer 10. Vervolgens schoot hij de bal met links hard in de linker kruising en maakte hij een einde aan de aspiraties van Seattle.

De landstitel van Columbus Crew was in vele opzichten bijzonder te noemen. Vorig jaar werden de playoffs niet eens gehaald en in het MLS is Back Tournament van eerder dit jaar werd niet bepaald thuisgegeven. Zodoende heeft Columbus zich in korte tijd opgericht tot een kampioensploeg. Daarnaast werd er op een mooie manier afscheid genomen van het huidige Mapfre stadion. Doordat Columbus thuis mocht aantreden in de finale en volgend jaar in een nieuw stadion mag gaan spelen, kon het Maprfre Stadium-tijdperk op een onvergetelijke manier afgesloten worden.

(Coverfoto: Major League Soccer)

Robin Leijdekkers
Robin Leijdekkers
Gek op Amerika en komt er dan ook graag. Pakt daar dan ook het liefst een sportwedstrijd mee vanwege het hoge entertainmentgehalte. Voorkeur voor NBA en MLS en een zwak voor ploegen uit het noordwesten: Portland Trail Blazers en Vancouver Whitecaps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen