Tatis Jr. 80 wedstrijden geschorst voor dopinggebruik

Fernando Tatis Jr. komt in 2022 niet in actie op het honkbalveld. Gisteren werd bekend dat de sterspeler een schorsing van 80 wedstrijden heeft gekregen voor het gebruik van een performance enhancing drug (PED’s). De schorsing is voor een duur van 80 wedstrijden en is gisteren ingegaan. Gedurende zijn schorsing ontvangt de speler geen salaris. Tatis Jr. mist door de schorsing het restant van dit seizoen. Mochten de San Diego Padres de play-offs halen, dan tellen die wedstrijden mee in de schorsing. In 2023 mist hij zodoende nog maximaal 33 wedstrijden.

TATIS JR. ERKENT FOUT

In een statement geeft Tatis Jr. aan dat hij per ongeluk een middel heeft gebruikt dat Clostebol bevat om de schimmelinfectie ringworm tegen te gaan. Clostebol staat te boek als een PED en staat op de lijst van verboden middelen van MLB. Tatis Jr. geeft verder aan niet de mogelijkheden te hebben benut om te controleren of dit middel wel is toegestaan. Dat blijkt een slordige inschatting te zijn geweest van de speler in wie zoveel is geïnvesteerd. Op Twitter is enige discussie gaande over het middel Clostebol, aangezien het niet een passend middel zou zijn voor het behandelen van de schimmelinfectie.

GROEIPIJNEN VAN TOPTALENT

De 14-jarige contractverlenging van 340 miljoen dollar die Tatis Jr. tekende pakt vooralsnog niet zo uit als zijn werkgever, de San Diego Padres, zich zal hebben voorgesteld. Eind vorig jaar liep de Dominicaan een polsbreuk op bij een motorongeluk. Een operatie volgde en zodoende is de kortestop dit seizoen nog niet in actie gekomen. De 23-jarige speler naderde zijn rentree en was begonnen aan een rehab assignment in de minors. De schorsing betekent dat daar nu een eind aan komt en het seizoen 2022 erop zit.

GM A.J. Preller gaf in een interview aan dat zij eerder die dag het nieuws hadden ontvangen van de schorsing. Preller uitte verder zijn ongenoegen over de huidige situatie en ziet met twee incidenten een patroon ontstaan. Hij hoopt dat Tatis Jr. zich volwassener gaat gedragen, niet alleen in woorden maar ook in daden. Ook diverse teamgenoten spraken hun onvrede uit.

De San Diego Padres wonnen afgelopen nacht met 10-5 van de Washington Nationals. Het team staat tweede in de NL West met 64 wins en 51 losses. Op dit moment zijn ze daarmee een van de teams die zich middels een wild card zouden plaatsen voor de play-offs.

coverfoto: Jerome Miron/USA TODAY Sports

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen