Fight Night 63: ‘Money’ Mendes steelt de show

Door

Michael Chiesa (VS) verslaat Mitch Clarke (Canada)
– jurybesluit (unaniem)

Michael Chiesa en Mitch Clarke zijn twee lichtgewichten die, gezien hun leeftijd en recente successen, nog veel rek in hun carrière hebben zitten. Chiesa verloor zijn laatste duel weliswaar van Joe Lauzon, maar heeft al laten zien dat hij een potentiële topper is. Clarke won vorig jaar zelfs nog van de hiervoor besproken Iaquinta dus men kon zich opmaken voor een gevecht van hoog niveau.

Chiesa is de betere vechter in ronde 1 en 2. Zijn strikes landen vaker en soms tovert hij zelfs flashy moves uit zijn hoed zoals een heupworp en vliegende knie. Ook spendeert hij een groot deel van deze rondes op de rug van zijn tegenstander, deze positie wordt als één van de meest dominante posities in MMA gezien. Aan het eind van beide rondes is hij dichtbij een submission, maar Clarke blijft taai.

In de laatste ronde doet Clarke toch nog van zich spreken. Het is geen éénrichtingsverkeer meer en ook Clarke weet Chiesa nu meerdere keren te raken. Chiesa moet nog oppassen dat hij het gevecht niet weggooit door knockout geslagen te worden en in de slotfase incasseert hij zelfs nog een uppercut. Helaas voor Clarke kwam zijn comeback iets te laat. De jury velt haar oordeel en zoals verwacht is het Chiesa die de winst pakt.

Ook leuk om te lezen