Welke mogelijkheden heb je voor het gokken op NFL-wedstrijden?


INGEZONDEN BERICHT


Inmiddels zitten we alweer volop in het nieuwe NFL seizoen. Vooralsnog is het opnieuw een fantastisch seizoen om naar te kijken, wat ook zeker komt doordat NFL Redzone elke zondag live uitgezonden wordt door ESPN in Nederland. Bovendien zijn er al diverse records verbroken en hebber er meerdere verrassingen plaatsgevonden. Bij bookmakers is het mogelijk om te gokken op bijvoorbeeld de volgende verrassing in de NFL, al heb je nog meer opties. In dit artikel vind je een paar van de gokmogelijkheden in American Football. 

Moneyline 

Wedden op de Moneyline bij Betcity Sport betekent dat je op het team wedt om de wedstrijd ronduit te winnen zonder dat er punten worden gespreid. Moneyline-prijzen variëren afhankelijk van de puntspreiding. Hoe hoger de puntenspreiding, hoe meer geld je moet inzetten op de favoriet en hoe groter het rendement op de underdog. Als de Chiefs bijvoorbeeld een favoriet van -300 zijn op de geldlijn, moet je 320 euro riskeren om 100 euro te winnen.

Als de Cowboys +240 op de geldlijn staan, wint een weddenschap van 100 euro 240 euro, voor een winst van 340 euro. Natuurlijk kun je ook de Europese manier gebruiken om de odds te zien, wat voor ons Nederlanders makkelijker is. Hierbij zal een overwinning van de Cowboys bijvoorbeeld een odd van 3,4 hebben. Als je er dan 100 euro op inzet zul je 340 euro krijgen.  

Point Spread 

De meest populaire manier om op voetbal te wedden is het nemen van een team tegen de verspreiding. Dit houdt in dat je een inzet plaatst op de favoriet of de underdog om de puntenspreiding te dekken. De puntenspreiding is hoeveel het betere team (favoriet) het zwakkere team (underdog) zal verslaan om de weddenschap te winnen. De Dallas Cowboys zijn bijvoorbeeld -3 ten opzichte van de New York Giants. De Cowboys zijn de favorieten en de Giants zijn de underdogs.

Als je op de Cowboys wedt, moeten ze het spel met meer dan drie punten winnen. Wanneer je op de Giants wedt, moeten ze met minder dan drie punten verliezen of het spel ronduit winnen. Indien het spel precies op drie punten eindigt, wordt de weddenschap als een push beschouwd en wordt je inzet terugbetaald. 

Over/Under 

Een andere manier om op voetbalwedstrijden in te zetten, is door op het totaal te gokken. Je kunt wedden op meer/minder dan het totaal aantal punten dat door beide teams is gescoord. Als het totaal op 49 wordt gesteld, moet de eindscore meer dan 49 punten zijn om de over te winnen en minder dan 49 punten om de onder te winnen. Wanneer de Cowboys de Giants met 28-24 verslaan, wint de meer dan 49 omdat het totale aantal gescoorde punten 52 is. Indien de eindscore 21-17 is, wint de under omdat het totaal aantal gescoorde punten op 38 is geëindigd. Mocht de score precies uitkomen op 49 wordt de weddenschap als een push beschouwd en wordt het ingezette geld terugbetaald door het online casino.  

Coverfoto: archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen