Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 5

Net als na week 4 is er in week 5 een nieuwe koploper in de Wicked Wood SportAmerika Football Pool. Luuk Nieuwenhuis nam namelijk het stokje over van Ivo Kuijpers en voert nu de lijst in zijn eentje aan. Net als vorige week scoorden de deelnemers erg hoog. Maar liefst acht spelers voorspelden 14 duels goed en gingen dus slechts twee keer in de fout. De weekwinnaar was Remy van de Camp. Hij had 14 duels goed en zat met 51 het dichtst bij de MNF-totaalscore van 56. Tot slot nog een eervolle vermelding voor iedereen die MNF goed had: Erik Mendel, Julius Groenendaal en Dennis Gerritse.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 5
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 5

Als er hoge scores zijn, zijn er ook vaak veel duels die (bijna) collectief goed voorspeld werden. Ditmaal gold dat voor overwinningen van de Rams, Falcons, Vikings, Packers, Buccaneers, Patriots, Titans, Cowboys, Cardinals en Ravens. Tweemaal ging bijna de gehele Football Pool in de fout. Dat was bij overwinningen van Chicago op Las Vegas en Philadelphia op Carolina. Laatstgenoemde was op voorhand een coin toss, maar bij de eerste leek de kans op een overwinning voor de Bears vrij klein. Bij de overige vier duels waren de meningen verdeeld en daarmee werd het verschil gemaakt. Deelnemers die de Broncos, Saints, Chargers en Bills zagen winnen, eindigden steevast in de bovenste regionen.

In week 6 staan er weer een paar — op het eerste oog — zekerheidjes op het programma. Overwinningen voor de Buccaneers, Bengals, Packers, Colts, Chiefs en Rams lijken welhaast zeker. Iets minder zeker — maar wel waarschijnlijk — zijn overwinningen van Buffalo bij Tennessee en Miami bij Jacksonville. De overige duels zijn omgeven met meer onzekerheid. Neem bijvoorbeeld krakers als de Chargers op bezoek bij de Ravens en Arizona bij Cleveland. Tenslotte lijken de rollen in de ontmoetting tussen Pittsburgh en Seattle na week 5 omgekeerd. Door de blessure van Russell Wilson en een sterk optreden van Pittsburgh tegen Denver zitten de Steelers ineens in de favorietenrol.

Heel veel succes in de zesde week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 5
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 5

Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Joe Nicholson/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen