UFC TUF Finale: Mighty Mouse verdedigt titel succesvol

Mighty Mouse

In de UFC stond zaterdagnacht de Ultimate Fighter Finale op het programma. De winnaar van The Ultimate Finale serie kreeg een titelshot tegen flyweight kampioen Demetrious ‘Mighty Mouse’ Johnson. Verder stonden number one contender Joseph Benavidez en Henry Cejudo op de card, evenals Jake Ellenberger en Jorge Masvidal.
Demetrious Johnson verslaat Tim Elliott
– Jurybeslissing (unaniem)
Johnson is tot nu toe ongenaakbaar in de flyweight divisie gebleken. Kan Elliott ‘Mighty Mouse‘ onttronen? In de eerste ronde gaat Elliott snel van start. Hij heeft verrassend genoeg Johnson bijna te pakken in een triangle choke en een enorme verrassing lijkt in de maak. Johnson ontsnapt en wil na zijn ontsnapping Elliott het gelijk betaald zetten. Elliott lijkt zichzelf te vergalopperen en oogt zeer vermoeid. Aan het einde van de ronde slaat Elliott verrassend genoeg met een linker naar de grond en brengt een goed einde aan zijn sterke ronde.
Johnson stelt orde op zaken in de tweede ronde. Met zijn snelheid, prachtige timing en sterke grondwerk geeft hij Elliott het nakijken. Het gevecht zet zich voort op de grond en de uitdager moet alle zeilen bijzetten om de kampioen het leven zuur te maken. Hij verspilt een hoop energie met het afhouden van Johnson en dat kon zich weleens uit gaan betalen in de latere rondes.
In de derde ronde heeft ‘Mighty Mouse‘ zijn tegenstander snel op de grond gekregen, maar Elliott geeft fel tegenstand. Het gevecht vindt grotendeels op de grond plaats, met de kampioen in top positie en de uitdager in de verdediging gedrukt.
Johnson is het uitdagende gedrag van Elliott in de vierde ronde snel zat en scoort weer met een takedown. Zijn groundgame is uitstekend en hij laat Elliott simpelweg niet ontsnappen. Hij heeft bijna een choke te pakken, maar de uitdager kan knap ontsnappen. Maar daarmee is de ellende voor Elliott nog niet afgelopen. ‘Mighty Mouse‘ is een kei op de mat en laat zijn dominante positie niet los. Johnson probeert een armbar en een kimura en laat Elliott geen seconde met rust.
Elliott draait de rollen even om in de laatste ronde. Hij krijgt Johnson naar de grond, maar de kampioen is simpelweg te goed op de grond. Hij draait snel de posities om en ligt weer in dominante positie. De uitdager kan de kampioen maar niet van zich af krijgen en het gevecht eindigt met ‘Mighty Mouse‘ bovenop zijn tegenstander. Johnson verdedigt zijn titel voor de negende keer op een rij en komt dicht in de buurt van het record van Anderson Silva.


Joseph Benavidez verslaat Henry Cejudo
– Jurybesluit (verdeeld)
Op de co-main event van de avond staan Joseph Benavidez en Henry ‘The Messenger‘ Cejudo in de Octagon. De twee flyweights stonden in The Ultimate Fighter als coaches tegenover elkaar en het werd al snel duidelijk dat de heren elkaar niet kunnen luchten. Ook staan ze beiden zeer hoog op de flyweight ranking, namelijk als nummer één en twee, achter kampioen ‘Mighty Mouse‘. Beide heren gaan zeer snel van start, en vuisten vliegen door de lucht als vleermuizen in de nacht. Cejudo trapt Benavidez in de edele delen, wat de actie in het gevecht even stopt. Maar de heren gaan daarna vrolijk door met op elkaar in rammen. Maar even later doet Cejudo hetzelfde als eerder in de ronde, wat hem op een punt aftrek komt te staan. Het gevecht blijft zich op een moordend tempo afspelen.
Het beeld herhaalt zich in ronde twee. De heren blijven elkaar met stoten en trappen hard bestoken. Er is teveel actie gaande en de toeschouwers kunnen bij het knipperen van de ogen zomaar een slagenwisseling missen. Het tempo blijft ongenadig hoog. Elke stoot of trap wordt onmiddellijk beantwoord en het is moeilijk om uit te maken wie er de overhand heeft.
Verrassend genoeg hebben beide vechters hun andere skills nog helemaal niet gebruikt, Cejudo is een begenadigd worstelaar en Benavidez heeft sterke jiu-jitsu tot zijn beschikking. De linkerzijde van het lichaam van Benavidez kleurt rood door de vele body kicks van ‘The Messenger.’ Het gevecht blijft ontzettend close en het tempo is nog steeds niet omlaag gegaan. In de laatste minuut gaan de heren volledig los op elkaar en brengen zo een spetterend einde aan een geweldig gevecht.


Jorge Masvidal verslaat Jake Ellenberger
– TKO (eerste ronde)
In de aanloop naar het gevecht hadden beide heren geen goed woord over voor elkaar. ‘Juggernaut‘ Ellenberger won zijn laatste partij ietwat verrassend van Matt ‘Immortal‘ Brown en zou graag hierop voort willen borduren. ‘Gamebred‘ Masvidal gaat zeer voortvarend van start en is genadeloos op Ellenberger aan het inbeuken als de twee tegen de kooi staan. Masvidal blijft zeer effectief door slaan op ‘Juggernaut‘, die even later na een mislukte trap met zijn voet vast zit in het hek. ‘Gamebred‘ maakt dankbaar gebruik van de situatie en blijft doorslaan. De scheidsrechter komt tussenbeide en stopt het gevecht.


Jared Cannonier verslaat Ion Cutelaba
– Jurybesluit (unaniem)
Light heavyweights Cannonier en Cutelaba zijn de enige ‘grote jongens’ op de main card van de TUF Finale. Canoniek ‘The Killer Gorilla‘ maakt zijn debuut op 205 pond en krijgt een stevige tegenstander in ‘The Hulk‘ Cutelaba in zijn eerste gevecht op light heavyweight. Beide heren knallen er in de eerste ronde stevig op los. ‘The Hulk‘ krijgt Cannonier in het midden van de ronde op de grond en dwingt ‘The Killer Gorilla‘ in de verdediging. Cannonier komt knap weer overeind.
In de tweede ronde gaan de heren opnieuw stevig van start. Cutelaba is opnieuw effectief met takedowns en drukt Cannonier opnieuw in de verdediging. Hij komt opnieuw goed overeind en raakt ‘The Hulk‘ een aantal keer hard met stevige stoten. Cutelaba blijft echter standvastig en gebruikt zijn sterke worstelen om Cannonier te bedwingen. Even later zijn de rollen omgedraaid, dit keer ligt ‘The Killer Gorilla‘ bovenop en kan schade aanrichten met ground and pound.
In de derde ronde rammen de heren er opnieuw op los. Cannonier drukt Cutelaba naar achteren en is systematisch zijn tegenstander aan het stalken. ‘The Killer Gorilla‘ blijft dreigend op Cutelaba af lopen en ontwijkt slim de stoten van zijn tegenstander. Hij heeft met uitstekende timing de overhand en heeft het gezicht van ‘The Hulk‘ aardig bewerkt. De jury beslist unaniem in het voordeel van Cannonier.


Sara McMann verslaat Alexis Davis
– Submission (arm triangle choke, tweede ronde)
De als nummer zeven gerankte McMann pakt met stevige combinaties sterk uit in de eerste ronde. Wanneer het gevecht naar de grond gaat probeert Davis McMann met een triangle choke te verschalken. Davis ligt de gehele ronde op haar rug maar richt toch schade aan met ellebogen. Mcmann is niet actief genoeg op de top positie, maar zet dat in de tweede ronde recht. Ze trekt Davis snel naar de grond en choked met haar sterke armen Davis net zo lang totdat ze aftikt.
Brandon Moreno verslaat Ryan Benoit
– Jurybesluit (verdeeld)
Brandon Moreno is een rijzende ster in de flyweight divisie. In zijn laatste partij maakte hij korte metten met Louis Smolka, des te indrukwekkender wanneer men het feit dat hij de partij op een week tijd aannam in acht neemt. Moreno neemt in de eerste ronde snel het heft in handen met een aantal sterke takedowns. Benoit kan met zijn wilde pogingen Moreno niet in gevaar brengen. Maar in de tweede ronde raakt hij Moreno hard met een linker en het gevecht lijkt in zijn voordeel te kantelen. De Mexicaan gooit echter weer zijn sterke worstelwerk in de strijd en drukt Benoit in het restant van de ronde in de verdediging. In de laatste ronde blijft Moreno goed uit het bereik van Benoit en is effectief met geplaatste stoten. Benoit is te voorspelbaar en kan ‘The Assassin’s baby‘ simpelweg niet verrassen.


——————–
Uitslagen FS1 Prelims
Ryan Hall verslaat Gray Maynard
– Jurybesluit (unaniem)
Rob Font verslaat Matt Schnell
– TKO (eerste ronde)
Dong Hyun Kim verslaat Brendan O’Reilly
– Jurybesluit (unaniem)
Jamie Moyle verslaat Kailin Curran
– Jurybesluit (unaniem)
——————–
Uitslagen Fight Pass Prelims
Anthony Smith verslaat Elvis Mutapcic
– TKO (tweede ronde)
Devin Clark verslaat Joshua Stansbury
– Jurybesluit (unaniem)
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen