UFC Hamburg: geknal in Duitsland


De UFC is weer eens neergestreken op Europese bodem. Dit keer vond er een Fight Night plaats bij onze oosterburen in Duitsland, en wel in de havenstad Hamburg. Op de card staan een veelvoud aan Europese UFC vechters, met als hoofdgevecht de strijd tussen Andrei Arlovski, een Wit-Rus uit het Jackson-Wink kamp, en veteraan Josh Barnett. In de co-main event kruizen de Zweed Alexander Gustafsson en de Pool Jan Blachowicz de degens in een light heavyweight pot. Voor Gustafsson kon het weleens een partij met grote gevolgen hebben, bij winst doet hij immers weer volop mee in de strijd om kampioen Daniel Cormier uit te mogen dagen. Arlovski moet de partij tegen Barnett proberen winnend af te sluiten, immers verloor hij zijn laatste partij in Rotterdam tegen onze eigen Alistair Overeem op niet mis te verstane wijze.
Josh Barnett verslaat Andrei Arlovski
– Submission (rear naked choke, derde ronde)
De main event gaat tussen de heavyweights ‘The Pitbull‘ Arlovski en ‘The Warmaster‘ Barnett, wat een knalpartij belooft te worden. Barnett is wel 18 pond zwaarder, kan hij dit voordeel optimaal benutten? Beiden gaan er in ieder geval vol in, en even lijken ze allebei na stoten knockdown te gaan. Het gevecht zet zich gelukkig voor de fans nog even door. Barnett probeert Arlovski te vermoeien door hem tegen de kooi te duwen, maar The Pitbull maakt daar abrupt een einde aan door de Amerikaan met een takedown naar de grond te werken. Hij kan echter geen verdere schade aanrichten en het gevecht wordt even later weer op beide voeten afgewerkt.
The Warmaster probeert de oorlog te winnen door in de tweede ronde onmiddellijk te proberen om de vechter van Jackson-Wink naar de grond te brengen, wat niet lukt. Met slagenwisselingen gaan de heren elkaar te lijf, zonder duidelijke winnaar. Even later krijgt Arlovski Barnett naar de grond, maar komt toch onderop te liggen. Een netelige positie voor Arlovski, die aan het einde van de ronde echt tot moes wordt geslagen door Barnett. Hij haalt ternauwernood het einde van de ronde.
Arlovski ruikt bloed in de derde ronde en bijna bezwijkt Barnett, die even later toch de Wit-Rus weer naar de grond heeft weten te werken. Het beeld van de vorige ronde herhaald zich, Barnett slaat met ground and pound Arlovski aan gort, en de Wit-Rus kan niets anders doen dan zijn rug naar hem keren. De Amerikaan pakt onmiddellijk zijn kans en neemt Arlovski in een verwurging. The Warmaster wint de partij door een rear naked choke.


Alexander Gustafsson verslaat Jan Blachowicz
– Jurybesluit (unaniem)
De co-main event gaat tussen ‘The Mauler‘ Gustafsson en de Pool Blachowicz. Aftasten is er niet bij, beide heren gaan er vol in. De Pool bijt hard van zich af en het blijft zaak voor The Mauler om zijn hoofd er goed bij te houden. Blachowicz komt gevaarlijk door aan het einde van de ronde en Gustafsson moet voorzichtig blijven, want de Pool is duidelijk niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Het gevecht gaat naar de grond, met de Zweed bovenop, die met ellebogen probeert het verzet van de Pool te breken.
In de tweede ronde gaan de heren opnieuw vol te keer. Al snel gaat het naar de grond, met opnieuw The Mauler bovenop. De Zweed heeft met zijn sterke groundgame de Pool waar hij hem hebben wilt. Met woeste ellebogen is Gustafsson Blachowicz tot los zand aan het schuren. De Pool weet zich niet uit zijn benarde positie te bevrijden, maar overleeft wel de ronde.
Maar Blachowicz blijft vechten, van opgeven is geen sprake. Maar weer komt Gustafsson bovenop te liggen als het gevecht naar de grond gaat. Vreemd genoeg laat de scheidsrechter het gevecht weer naar standup gaan, terwijl de Zweed de Pool toch duidelijk met ellebogen aan het bewerken is. Maar even later heeft Gustafsson de Pool weer onderop, en begint het bewerken opnieuw. De Zweed laat de Pool tot het einde van de ronde niet ontsnappen en wint het gevecht toch overtuigend.


Ryan Bader verslaat Ilir Latifi
– KO (tweede ronde)
In de light heavyweight divisie kregen de heren Latifa en Bader het met elkaar aan de stok. De Zweed Latifi heeft vervaarlijke kracht, maar Bader staat niet voor niks nummer vier op de light heavyweight rankings. Een lastige klus dus voor Latifi, die in ieder geval wel een grote schare fans achter zich hoort. In de eerste ronde tasten de heren elkaar af, Bader komt als eerste goed door met een harde bodykick. En dan komt Latifi heel goed door met een harde rechtse, de Amerikaan moet door de mokerslag even naar de grond. De Zweed kan het echter nog niet afmaken.
Latifi, ‘The Sledgehammer‘, borduurt voort op het succes in de eerste ronde, met harde overhead rechterstoten probeert hij Bader weer neer te krijgen. Maar het omgekeerde gebeurd. Ryan Bader timed een knie perfect, die onzacht in aanraking komt met de kin van de Zweed, die onmiddellijk van zijn stokje gaat.

Ryan Bader defeats Ilir latifi by 2nd round KO. #UFC #ufcnews #mma #mmanews #ufchamburg #ufcfightnight #ko #knockout #ryanbader

Een video die is geplaatst door Classic UFC Moments (@classicufcmoments) op


Nick Hein verslaat Tae Hyun Bang
– Jurybesluit (unaniem)
Local hero Nick Hein mag het in eigen land opnemen tegen de met cowboy hoed getooide Koreaan Bang. Bij het aankondigen van Hein door de iconische Bruce Buffer klinkt er uiteraard luid applaus voor de publiekslieveling. De eerste minuut gaat voorbij zonder dat er een stoot of trap wordt gegeven. Bang, de ‘Korean Cowboy’, probeert snel door te komen met harde stoten, zonder dat het veel effect heeft. Hein brengt het gevecht naar de grond, waar zijn voordeel ligt en heeft onmiddellijk top positie. Maar het leidt tot niets, het gevecht gaat weer naar standup, maar het blijft helaas nog saai.
De tweede ronde begint in ieder geval veel beter. Hein gooit Bang tegen de kooi, zonder heel veel effect. Het blijft een gevecht zonder al te veel actie, en de Duitser besluit daar iets te doen door aan het einde van de ronde de Koreaan weer naar de grond te brengen, maar opnieuw is het niet effectief genoeg.
In de derde ronde bloedt de Koreaan door een onopzettelijke kopstoot van Hein. Beide vechters proberen nu wel voor de winst te gaan, maar toch missen ze beiden de echte overtuiging. De vechters wisselen nog wel wat stoten uit, maar over het algemeen was het een teleurstellend begin van de main card.
——————–
Prelims
Jessin Ayari verslaat Jim Wallhead
– Jurybesluit (verdeeld)
Peter Sobotta verslaat Nicolas Dalby
– Jurybesluit (unaniem)
Ashlee Evan-Smith verslaat Veronica Macedo
– TKO (derde ronde)
Taylor Lapilus verslaat Leandro Issa
– Jurybesluit (unaniem)
Jarjis Danho vs Christian Colombo
– Draw
Jack Hermanson verslaat Scott Askham
– Jurybesluit (unaniem)
Rustam Khabilov verslaat Leandro Silva
– Jurybesluit (unaniem)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen