UFC 198: Miocic nieuwe kampioen

Stipe Miocic
De UFC evenementen volgen elkaar in rap tempo op. Vannacht stond UFC 198 op het programma, gehouden in Curitiba, Brazilië. Veelal Brazilianen stonden op de card, met als Main event het gevecht om de heavyweight titel tussen kampioen Fabricio Werdum en Stipe Miocic. Het Co-main event gaat tussen UFC veteraan Vitor Belfort en Jacare Souza, een duel tussen Brazilianen in de middleweight division. Het stadion is stijf uitverkocht, de tickets vlogen in één dag de deur uit. In de aanloop naar het evenement moest de UFC een teleurstelling verwerken. Anderson ‘Spider’ Silva moest vanwege gezondheidsproblemen afhaken. Hij zou in de Octagon tegenover Urijah ‘Primetime’ Hall komen te staan, helaas werden beide heren door de blaasproblemen van de Braziliaan van de card gehaald.


Stipe Miocic verslaat Fabricio Werdum
– Knockout (eerste ronde)
De Main event van de avond is het titelgevecht in de heavyweight division. Onze eigen Alistair Overeem zal zeer geïnteresseerd meekijken, want hij kon in de toekomst weleens tegen de winnaar uitkomen. Werdum heeft al bijna een jaar niet gevochten en dat kon misschien wel een issue worden. Miocic vocht in januari op UFC 195 nog tegen Andrey Arlovski. Werdum zoekt de aanval, gesteund in de rug door het chauvinistisch publiek. Maar het ongelofelijke gebeurt. Werdum komt onbesuisd naar voren, maar wordt in de counter vol geraakt door een harde korte rechterhoek van Miocic. De Braziliaan gaat als een gevelde boom naar de grond en na nog een extra stoot stopt de scheids het gevecht. Het publiek is in één keer zo stil als een muis, je kan werkelijk een speld horen vallen. De heavyweight division heeft een nieuwe kampioen!


——————–
Jacare Souza verslaat Vitor Belfort
– TKO (eerste ronde)
Belfort v Souza is een clash van stijlen. Belfort ‘The Phenom‘ staat bekend om zijn knockout power, Souza ‘The Alligator‘ is misschien wel één van de beste Jiu Jitsu artiesten in de UFC. De twee Brazilianen staan respectievelijk als tweede en derde op de middleweight rankings, dus het belooft een mooi gevecht te worden. In de eerste ronde gaat het al snel richting de grond, Belfort ligt onderop en ‘The Phenom’ is al snel gewond aan het gezicht. Hij kan echter ontsnappen maar ligt even later weer op zijn rug met Souza bovenop hem. Dat wordt hem uiteindelijk fataal. Souza ramt ongeremd op het hoofd van Belfort en de scheidsrechter stopt het gevecht.

——————–
Cris Cyborg verslaat Leslie Smith
– TKO (eerste ronde)
Het langverwachte debuut in de UFC van Cris Cyborg gebeurt op vertrouwde bodem in Curitiba. In Invicta vernietigde ze in haar vijf gevechten haar tegenstanders, vier op KO. Smith is een taaie tegenstandster maar Cyborg is in de eerste ronde te sterk. Na een harde combinatie moet Smith het canvas opzoeken en daar duikt Cyborg als een bezetene bovenop de Amerikaanse. De scheids moet tussenbeide komen en het debuut van Cyborg eindigt in een TKO overwinning voor de plaatselijke heldin.


——————–
Mauricio Rua verslaat Corey Anderson
-Jurybesluit (verdeeld)
Lokale legende, UFC veteraan en voormalig kampioen ‘Shogun’ Rua kruist de degens met TUF 19 winnaar Corey Anderson. Het duel gaat gelijk op maar aan het einde dreigt ‘Shogun‘ Anderson onder de voet te lopen, de Amerikaan wordt door de bel gered. De tweede ronde is meer van hetzelfde. Anderson pusht iets meer en neemt het initiatief, maar wordt aan het einde van de ronde opnieuw hard geraakt door de Braziliaan. En weer wordt hij gered door de bel. In de derde ronde is de Amerikaan iets sterker, maar hebben de vorige rondes hem toch de das omgedaan? Het blijkt bij de beslissing, waar de Braziliaan een verdeelde jury genoeg heeft overtuigd.
——————–
Bryan Barbarena verslaat Warlley Alves
– Jurybesluit (unaniem)
‘Bam Bam’ Barbarena komt vrijwel onmiddellijk in de problemen wanneer Alves een guillotine choke op hem uit probeert te voeren. De Amerikaan ontsnapt maar verliest toch de ronde. Beide heren doen niet veel voor elkaar onder. In de derde ronde maken de heren er een stotenwisseling van. Barbarena doet net wat meer en kan de verloren eerste ronde goed maken en de partij naar zich toe trekken. Hij wint op beslissing van de teleurgestelde Alves.


——————–
Uitslagen UFC 198 Prelims
Demian Maia verslaat Matt Brown
– Submission (rear naked choke, derde ronde)
Thiago Santos verslaat Nate Marquardt
– Knockout (eerste ronde)
Francisco Trinaldo verslaat Yanci Medeiros
– Jurybesluit (unaniem)
John Lineker verslaat Rob Font
– Jurybesluit (unaniem)
——————–
Uitslagen Fight Pass Prelims
Antonio Rogerio Nogueira verslaat Patrick Cummins
– Knockout (eerste ronde)
Sergio Moraes vs Luan Chagas
– Draw
Renato Moicano verslaat Zubaira Tukhugov
– Jurybesluit (verdeeld)
Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen