NHL play-offs: Flater Jones helpt Blues aan zege

Ook St. Louis Blues en San Jose Sharks zijn vannacht begonnen aan hun Conference Final in de NHL play-offs. St. Louis Blues kon de eerste zege noteren, het werd 2-1.
In het duel was de tweede periode beslissend. De Sharks hadden een schotenoverwicht van 16-5, maar ondanks dat waren het de Blues die in deze periode de wedstrijd naar zich toe wisten te trekken. Jori Lehtera scoorde de game winning goal na een turnover van Brent Burns. Lehtera schoot zelf en doelman Martin Jones zat er nog aan, maar zag de puck tot zijn afgrijzen in het net belanden.
De Blues hadden in de eerste periode het initiatief al naar zich toe getrokken. Patrik Berglund leek na elf minuten spelen de 1-0 te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege contact met de doelman. David Backes tipte vier minuten later een schot van Kevin Shattenkirk en die treffer werd wel goedgekeurd. Die voorsprong hield echter slechts 34 seconden stand, Tomas Hertl noteerde de gelijkmaker.
Na de 2-1 van Lehtera volgde een gelijkwaardige derde periode, waarin echter niet meer gescoord werd. San Jose was het dichtste bij een doelpunt. De scheidsrechters beoordeelden echter dat de puck gecovered werd door doelman Brian Elliott. Dit was niet zo, maar omdat de scheidsrechters al hadden gefloten ging zo een grote kans verloren.

De tweede wedstrijd is in de nacht van dinsdag op woensdag om 02:00 Nederlandse tijd. Vannacht wordt om dezelfde tijd het tweede duel tussen Pittsburgh Penguins en Tampa Bay Lightning gespeeld.