Dutch Report: HR's Bogaerts, Schoop en Gregorius

Xander Bogaerts
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 6 (maandag 9 mei t/m zondag 15 mei)
Knipsel
Een monster start van Xander Bogaerts dit seizoen. In de maand mei slaat hij .406 van het veld met vijf doubles, drie homeruns en twaalf binnengeslagen punten. Daarnaast is hij in het bezit van een 10-game hitting streak en heeft hij een hoger WAR dan 2015 National League MVP Bryce Harper. In de Boston Globe schrijven ze dat de 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox bij de beste nieuwe generatie shortstops hoort in de MLB. Oakland A’s catcher Steven Vogt noemt Bogaerts zelfs de beste slagman.
En de power is ook terug in zijn spel. In de serie met de Houston Astros sloeg Bogaerts een two-run homer en een three-run homer (nummer 3 en 4 van het seizoen). Hij ging uiteindelijk 8-uit-20 tegen de Astros met twee doubles, twee homeruns en zeven binnengeslagen punten, terwijl hij eerder in de week 7-uit-14 ging tegen de A’s.

Jansen
Kenley Jansen verlaagde zijn ERA naar 0.59 dankzij drie sterke optredens tegen de New York Mets en de St. Louis Cardinals (twee keer). In totaal twee innings gooide hij twee strikeouts en gaf hij heen enkele honkslag op.

Knipsel
Je kunt Jonathan Schoop gerust een Tiger killer noemen. De tweede honkman van de Baltimore Orioles verzamelde in vier wedstrijden tegen de Detroit Tigers zes honkslagen, een triple, twee homeruns en tien binnengeslagen punten. Wow! En die twee homeruns sloeg Schoop in één wedstrijd, een solo shot in de zevende inning en een Grand Slam (alle honken bezet) in de achtste inning.

Knipsel
Naast een knappe vangbal, liet Didi Gregorius zich ook aanvallend zien tegen de titelverdediger. In de serie met de Kansas City Royals was de 26-jarige shortstop van de New York Yankees goed voor twee doubles, een homerun en vijf RBI’s. En wist je dat Gregorius kan vliegen? The Flying Dutchman in actie tegen de Chicago White Sox.

Knipsel
Andrelton Simmons heeft een operatie ondergaan aan zijn linker duim en de verwachting is dat hij er zes tot acht weken uit is.


Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen