NBA Highlight Reel: Heat mag op voor beslissende zevende game

New Orleans Pelicans v Miami Heat
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Met vandaag: game six tussen Toronto Raptors en Miami Heat.
Beslissende game 7
Door een 91-103 overwinning van Miami Heat op de Toronto Raptors moeten we wachten tot zondag voordat we weten wie de tegenstander van de Cleveland Cavaliers wordt in de Eastern Conference Final. Het waren de twee guards van Toronto, Lowry en DeRozan, die hard moesten werken om de Miami Heat qua punten bij te houden. Helaas voor de Canadezen was de ploeg uit Florida vanaf het begin al de bovenliggende partij in de wedstrijd.
Terence Ross liet zich niet van zijn beste kant zien in de wedstrijd. Wel had hij een mooie dunk in het tweede kwart, maar was verder onzichtbaar in de wedstrijd. Met máár zes punten in deze wedstrijd en vijf punten in de vorige wedstrijd scoort Terence Ross ver beneden pijl en is hij terecht het mikpunt van de kritiek die er rond de Raptors ontstaan.

Goran Dragic was daarentegen de man van de wedstrijd. De guard van de Miami Heat scoorde 30 punten, pakte zeven rebounds en leverde vier assists. Een sterke wedstrijd van de Serviër, die onlangs dertig kaarsjes uit mocht blazen. In het derde kwart zet hij in een actie zowel Kyle Lowry als DeMar DeRozan te kijk.

In het vierde kwart zette de Toronto Raptors alles op alles om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Echter behoorde dat niet tot de mogelijkheden. De winnaarsmentaliteit in de onderstaande twee blocks van Dwayne Wade en Luol Deng straalt er vanaf. Niemand zou zomaar makkelijk de basket vinden.

Met acht punten voorsprong en nog twee minuten op de klok, bracht Joe Johnson de genadeslag toe in de wedstrijd. Met een diepe driepunter bracht hij de fans in het maagdelijke wit aan het juichen. Iedereen in Miami magen nog hopen op een finale tegen LeBron James. De superster bij de Cavs bezorgde samen met Wade en Bosh de Miami Heat in 2012 en 2013 het kampioenschap.

Wade is de superster van de Miami Heat, zeker in deze play-offs. De bloedvorm van de shooting guard is de belangrijkste reden dat de Heat nog kans maken op de Conference Final. Hoe gefocust hij tijdens de wedstrijd is, zo relaxed kan hij zijn als hij voor een kleine seconde het publiek in duikt. Collega shooting guard Victor Oladipo maakte een klein uitstapje naar Miami om de wedstrijd te kunnen bekijken. Nadat Wade per ongeluk op hem valt, tikt hij smooth het petje van het hoofd van Oladipo.

Notable Facts
De Toronto Raptors kunnen maar niet winnen bij een voorsprong in de play-offserie. De record van de Raptors staat nu op 0-7 als ze een voorsprong in een serie hebben. In de vorige serie tegen de Indiana Pacers wist het ook de voorsprong niet uit te breiden tot twee overwinningen voorsprong, maar wist het in de zevende wedstrijd toch de serie binnen te slepen.

Anderhalve week geleden passeerde Dwayne Wade Scottie Pippen in op de ranglijst van de meeste punten in de play-offs. Destijds stond hij op plaats vijftien. Vannacht passeerde hij Hakeem Olajuwon en stijgt hij ineens naar plaats twaalf. De teller staat nu op 3759 punten.

Vogel naar het Zuiden
Frank Vogel werd onlangs aan de kant gezet door de Indiana Pacers. Volgens Larry Bird was het tijd voor een nieuwe wind bij de Pacers en Frank Vogel paste niet in dat plan. De coach kan nu op zoek naar een andere baan en de volgende bestemming lijkt misschien Orlando te worden. Hij moet Scott Skiles vervangen, die afgelopen week opstapte bij de Magic.

Tim Duncan heeft wellicht zijn laatste wedstrijd in de NBA gespeeld. Gisteren verloren de Spurs de serie tegen de Thunder en dat betekende einde seizoen voor Duncan en consorten. In een interview liet hij weten moeite te hebben met de jeugdige spelers in de NBA. De nieuwe generatie had vroeger allemaal een poster van de ‘Big Fundamental’ op hun slaapkamer en Duncan kan daar maar moeilijk mee omgaan.

Tim, how do you feel about the young guys in the league?