UFC 197: Jones wint bij rentree


Jon Jones verslaat Ovince Saint Preux
– Jurybesluit (unaniem)
Tijd voor het Main Event. Jon Jones maakt zijn rentree in de Octagon en raadt eens wie er ringside zit? Juist. Eeuwige rivaal Daniël Cormier zit bij commentatoren Joe Rogan en Mike Goldberg. Tegenstander Ovince Saint Preux is een gevaarlijke vechter met een zeer krachtige linker. Als Bones richting de Octagon loopt, straalt er een grote glimlach van het gezicht. Hij is zeer verheugd om weer terug te zijn. Bruce Buffer brengt met zijn karakteristieke enthousiaste aankondiging iedereen in vervoering.


Met een paar gemene oblique kicks zet Jones de toon. Met een krachtige sidekick naar het lichaam landt Jones de eerste harde trap van het gevecht. Beide vechters gaan nog niet tot het uiterste in de eerste ronde.
Halverwege de tweede ronde heeft Jones OSP even tegen het hek, en meteen komen de gemene ellebogen te voorschijn. OSP countert met een harde rechtse als het gevecht weer richting het midden gaat. Saint Preux begint moe te worden. Jones eindigt de ronde met een spinning back kick naar het gezicht.


In de derde ronde is OSP wat actiever. Bones blijft volharden in het gebruik van de oblique kick. Halverwege de ronde begint het publiek wat te morren. Het is tot nu toe niet het gevecht waar ze op gehoopt hadden.
In de vierde ronde scoort Bones pas de eerste takedown van de wedstrijd. Maar zijn tegenstander verrast vriend en vijand door sterk weer op te staan. Even later heeft Jones de southpaw weer bij zijn kladden. Hij scoort weer een takedown, maar dit keer is Saint Preux niet bij krachten om weer gelijk op te staan. Jones kan wat ground-and-pound uitvoeren en OSP is in de problemen. Hij wordt gered door de bel.
We krijgen een vijfde ronde. Jones stalkt OSP maar Saint Preux blijft uit de klauwen van Bones. Maar Jones heeft Ovince weer te pakken, met een machtige takedown dreunt de hele Octagon. OSP staat wederom op. Het gevecht gaat helaas een beetje als een nachtkaars uit en de teleurstelling is van het gezicht van Jones af te lezen.
Jon Jones wint toch vrij gemakkelijk met een unanieme beslissing van de jury. Maar hulde voor OSP. Hij liet zich niet breken en zijn ster zal rijzen door zijn optreden. Met de overwinning wint Jones de Interim light heavyweight titel. Hij is zelf niet erg onder de indruk van de titel: “It’s not the real belt. I want my actual belt back.” Er was wel degelijk wat ‘ring rust’ zichtbaar. Iets wat ook Daniël Cormier niet ontgaan is.


——————–
Demetrious ‘Mighty Mouse’ Johnson verslaat Henry ‘The Messenger’ Cejudo
– TKO (1ste ronde)
In de Co-Main event van de dag staan Mighty Mouse en de Messenger tegenover elkaar. Johnson is al ruim 3 jaar de UFC Flyweight kampioen. Henry Cejudo won in 2008 op de Olympische Spelen goud bij het freestyle worstelen. Interessant zal zijn of hij die worstelstijl kan toepassen in de Octagon. ‘Mighty Mouse’ is een zeer geduchte tegenstander en wordt door UFC commentator Joe Rogan zelfs als beste pound-for-pound vechter in de wereld bestempeld. De Messenger probeert met een takedown Johnson’s spel te ontwrichten, maar DJ geeft geen krimp. In de eerste ronde wordt duidelijk dat de kampioen niet van plan is om vandaag zijn titel te verliezen. Met een aantal harde knieën naar het lichaam doet hij Cejudo wankelen. En dan is het al over voordat het begonnen is. Cejudo moet naar het canvas, en Johnson duikt er als een speer bovenop. De scheidsrechter stopt het duel en ‘Mighty Mouse’ blijft de Flyweight kampioen.


——————–
Edson Barbosa verslaat Anthony Pettis
– Jurybesluit (unaniem)
In de ultra competitieve lightweight divisie stonden vannacht Anthony ‘Showtime’ Pettis en Edson Barboza tegenover elkaar. Showtime trainde een paar weken mee bij de Jackson-Wink vechtschool en trainde ook samen met Donald ‘Cowboy’ Cerrone in de aanloop naar dit gevecht. In de eerste ronde raakt de Braziliaan Pettis een aantal keer goed met een strakke linkerhoek. Pestis komt niet echt los en na twee rondes staat Barboza voor op punten. In de derde ronde loopt de Braziliaan verder uit met harde low kicks. Met inside leg kicks heeft hij het linkerbeen van Pettis danig bewerkt, wat ook paars begint te kleuren. Barboza wint de partij op unanieme beslissing. Voor ‘Showtime’ is het de derde verliespartij op rij. Back to the drawing board, Anthony!


——————–
Robert Whittaker verslaat Rafael Natal
– Jurybesluit (unaniem)
In een gelijk opgaand gevecht wisselen Whittaker en Natal harde stoten en venijnige low kicks uit. De Nieuw-Zeelander brengt iets meer schade aan en wint het gevecht met een unaniem jurybesluit. Door de overwinning blijft Whittaker ongeslagen in de middleweight divisie.
——————–
Yair Rodriguez verslaat Andre Fili
– Knockout (2de ronde)
Yair Rodriguez zorgt voor de K.O van de avond door Andre Fili knockout te schoppen met een prachtige high kick! El Pantera is een vechter om in de toekomst rekening mee te houden.


——————–
Prelims
Sergio Pettis verslaat Chris Kelades
– Jurybesluit (unaniem)
Danny Roberts verslaat Dominique Steele
– Jurybesluit (unaniem)
Carla Esparza verslaat Juliana Lima
– Jurybesluit (unaniem)
James Vick verslaat Glaico Franca
– Jurybesluit (unaniem)
——————–
Fight Pass Prelims
Walt Harris verslaat Cody East
– TKO (1ste ronde)
Marcos Rogerio de Lima verslaat Clint Hester
– Submission (1ste ronde)
Kevin Lee verslaat Efrain Escudero
– Jurybesluit (unaniem)
Foto: Getty Images / Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen