NHL play-offs: Penguins naar de tweede ronde

Drie wedstrijden vandaag in de NHL play-offs en twee ploegen kunnen de laatste tik uitdelen aan hun opponent. Pittsburgh Penguins moet daarvoor New York Rangers verslaan in game 5, St. Louis Blues gaat opnieuw proberen om Chicago Blackhawks uit te schakelen in game 6. Anaheim Ducks en Nashville Predators beginnen hun vijfde wedstrijd met een 2-2 tussenstand.
Pittsburgh Penguins – New York Rangers
New York Rangers wist dat het moest winnen om in leven te blijven en liet er dan ook geen gras over groeien in de beginfase. Rick Nash scoorde al na 62 seconden de openingstreffer en toen Pittsburgh gelijkmaakte, zorgde Dominic Moore al gauw voor een nieuwe voorsprong.
Het was echter de laatste voorsprong die de Rangers dit seizoen in handen zouden hebben. Phil Kessel maakte gelijk en onder aanvoering van Bryan Rust (twee goals en één assist) nam Pittsburgh Penguins in een fenomenale tweede periode een 6-2 voorsprong. Antti Raanta verving Henrik Lundqvist in de derde periode en verder dan 6-3 (dankzij Raphael Diaz) kwamen de Rangers niet meer. In de afgelopen twee seizoenen werd Pittsburgh Penguins uitgeschakeld door de Rangers, dit jaar is dat dus andersom. De Penguins treffen in de volgende ronde Washington Capitals of Philadelphia Flyers.

Chicago Blackhawks – St. Louis Blues
De Chicago Blackhawks zijn nooit verslagen tot alle speeltijd is afgewerkt en dat hebben zij in wedstrijd zes nog maar eens laten zien. Na een vroege 1-0 voorsprong voor de Blackhawks namen de Blues het heft in handen in de eerste periode. De ploeg nam een 1-3 voorsprong en leek op rozen te zitten.
Het liep echter anders. De Blackhawks wisten nog vijf keer te scoren, terwijl de Blues elk antwoord schuldig moesten blijven. Daardoor staat een 6-3 eindstand en een 3-3 tussenstand in de serie op het scorebord. Het was de vijftiende zege in zestien zesde play-off wedstrijden voor coach Joel Quenneville. Maandagnacht wordt de allesbeslissende zevende wedstrijd gespeeld in Scottrade Centre, St. Louis. In game 7’s is Quenneville 2-2.

Anaheim Ducks – Nashville Predators
Sinds Fredrik Andersen in het doel is gaan staan boekten de Ducks twee zeges en ook de derde wedstrijd met Andersen tussen de palen werd gewonnen. Het betekende eveneens de eerste keer dat de thuisploeg een wedstrijd wist te winnen in deze serie. Laat in de tweede periode nam Nashville Predators de eerste voorsprong. De Ducks wisten die achterstand echter in no time om te buigen tot een voorsprong. Vroeg in de derde periode deelde Sami Vatanen uit een breakaway de genadeklap uit. Anaheim won uiteindelijk met 5-2 en mag het karwei maandag in Nashville proberen af te maken.

Foto: Getty Images

  1. Geweldige ijshockey dag. Heb genoten! Eerst de Penguins die voortreffelijk spelen en dan de Blackhawks die voor spektakel zorgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen