NHL 4 on 4: Wie pakken de laatste plekken in de play-offs?

Dylan Larkin
Dylan Larkin was vroeg in het seizoen één van de favorieten voor de Calder Trophy als beste rookie. De laatste tijd is de klad er wat ingeschoten bij Larkin, die in de laatste elf duels slechts één punt noteerde en zijn +- rating met -9 flink zag dalen. Is Larkin daarmee favoriet af?
Kayam Visscher: Larkin is zeker niet favoriet af! Sterker nog ik denk dat hij in de top 3 zal eindigen in de race om de Calder Trophy. Het gebeurt niet vaak dat er een rookie gelijk in de rosters van de Red WIngs geplaatst wordt, vaak eerst rijpen in de Minors (Grand Rapids Griffins). Zo succesvol als Larkin zijn ze er ook niet vaak geweest bij Detroit, de laatste keer was in ’84-’85 met Steve Yzerman. Helaas moet ik daarbij ook gelijk bekennen dat er wat mij betreft op dit moment wel 2 namen zijn die minstens net zoveel kans maken als Larkin, namelijk: Artemi Panarin (Blackhawks) & Max Domi (Arizona Coyotes).
Ed Versteeve: Wat Dylan Larkin heeft laten zien dit seizoen over de breedte is indrukwekkend te noemen. Toen niemand de ploeg aan de hand nam, nam uitgerekend hij de ploeg op sleeptouw. Zijn stats waren briljant te noemen. Dat hij nu een dip kent is niet vreemd, daarbij is Datsyuk nu opgestaan om de ploeg de weg te wijzen. Dé favoriet speelt voor mij in Chicago, dat is de heer Panarin. Die maakt op mij ook een diepe indruk. Maar ik zou een Calder nominatie van Larkin gezien zijn prestaties niet vreemd vinden. Dat heeft hij zeker verdiend.
Rowdy van Grieken: Dat vrees ik wel voor hem. Ik zag hem lang als de favoriet voor de Calder, maar jongens als Panarin, Gibson, Gostisbehere en zelfs McDavid (ondanks het gebrek aan gespeelde wedstrijden) zijn hem gewoon naar mijn idee voorbijgestreefd dit seizoen. Fans van de Red Wings moeten nu natuurlijk niet in paniek raken, Larkin zal Detroit nog veel plezier gaan bezorgen.
Bas Rotteveel: Ja natuurlijk! Er is in de strijd om de Calder Trophy geen foutmarge. De mensen die stemmen voor de Calder Trophy, zijn precies dat: mensen. “What have you done for me lately” dus! De spelers die goed zijn aan het einde van het seizoen hebben dan de meeste kans. Dan is Larkin simpelweg geen kandidaat meer. Dat geldt in mindere mate ook voor Max Domi, al heeft die een mindere slump dan Larkin op dit moment. De mannen waar het om zal gaan zijn Artemi Panarin, Shayne Gostisbehere en Connor McDavid. Waarbij Panarin en McDavid toch de meeste kans maken.
Foto’s: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen