NHL 4 on 4: Wie pakken de laatste plekken in de play-offs?

ANAHEIM, CA - JANUARY 30: Ryan Getzlaf #15 of the Anaheim Ducks gets ready for the face off against Marcus Kruger #16 of the Chicago Blackhawks on January 30, 2015 at Honda Center in Anaheim, California. (Photo by Debora Robinson/NHLI via Getty Images)
Het heeft even mogen duren, maar na een zwakke opening van het seizoen is Anaheim Ducks nu helemaal los. De ploeg doet weer bovenin de Pacific Division mee en lijkt met de cruise control aan op weg naar de play-offs. Zijn de Ducks daarin nu ook meteen weer een favoriet?
Bas Rotteveel: Natuurlijk. Er wordt het hele jaar al een beetje schamper gelachen om de Pacific Division. Dat is terecht als je naar de drie Canadese teams kijkt in die divisie, maar de Sharks, Kings en Ducks zijn echt uitstekende ploegen en hebben tegen alle divisies een winning record. De Ducks zijn geen kandidaat voor de Presidents’ Trophy, maar zijn op dit moment de beste ploeg in de NHL. Afgelopen nacht werd de overwinningsreeks na elf wedstrijden gestopt. De Ducks zullen langs de Kings en Blackhawks moeten om de Stanley Cup Final te bereiken en dat is geen uitgemaakte zaak. De Ducks missen eigenlijk een Doughty of Keith die de fundering is voor de achterhoede al zijn alle drie de D-pairings gewoon erg solide. Persoonlijk vind ik de ploeg uit Anaheim het leukste om naar de kijken. Dat komt vooral door de karakters van Corey Perry, Ryan Kesler en Kevin Bieksa.
Rowdy van Grieken: Zeker een van de favorieten. Ik heb de Ducks ook dit seizoen weer hoog zitten. Offensief loopt het nu als een tierelier daar in Orange County, mede dankzij het toevoegen van David Perron en Jamie McGinn. Dat de motor van Ryan Getzlaf nu ook weer draait, speelt ook een grote rol. Defensief heeft Anaheim misschien geen absolute #1 zoals Chicago heeft in Duncan Keith, maar de Ducks hebben misschien wel de beste defensieve diepte van de gehele NHL als compensatie. In het doel zijn de Ducks wel jong met Andersen en Gibson, maar ik denk dat dit ook goed gaat komen in de play-offs.
Kayam Visscher: De Ducks hebben een uitstekend team en zijn, mede dankzij hun win streak van elf wedstrijden, uitstekend op weg. De play-offs zijn een competitie op zich, daar zijn ze voor mij geen favoriet. Wel zullen ze als ze dit vast weten te houden een favoriet zijn maar niet de top favoriet. Eerst maar het reguliere seizoen afmaken met nog meer dan 15 wedstrijden te gaan.
Ed Versteeve: Nee. Wel om een rol te spelen in de playoffs, maar om hem uiteindelijk te winnen? Daar zie ik toch meer een rol in weggelegd voor Chicago, Tampa Bay of Washington. Ik zie ze wel als outsider, maar de reeks die ze na de kerst hebben neergelegd is zeker indrukwekkend te noemen. En dat zeg ik als scepsis, want ik had nooit verwacht dat zó terug zouden komen na die dramatische start. Erg knap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen