NHL 4-on-4: 'Een referee omver beuken getuigt niet van intelligentie'

Trade Alert

De trade deadline komt langzaam in zicht. Vorig jaar verruilde Antoine Vermette als pending UFA (Unrestricted Free Agent) Arizona voor Chicago. Vier maanden later won hij de Stanley Cup. Zit er dit seizoen nog zo’n kunstje aan te komen? En zo ja, wie?

Ardin: Er zijn altijd genoeg namen om over te speculeren, maar er is één speler in het bijzonder die ik wel van club zie wisselen voor de deadline: Kyle Okposo van de New York Islanders. Okposo heeft al laten zien over scorend vermogen te beschikken en speelt al een paar jaar consistent. Hij scoorde dit weekend nog een hattrick tegen de Oilers en zal voor veel contenders een aantrekkelijke toevoeging zijn in hun jacht op Lord Stanley. De Islanders kunnen Okposo missen, aangezien ze een vrij diepe aanvalslinie hebben – bestaande uit een goede mix van routiniers en opkomend jong talent. De verdediging daarentegen kan (zeker met het mogelijke aanstaande vertrek van sterkhouder Travis Hamonic) wel een kwaliteitsinjectie gebruiken. Okposo is pas 27 jaar oud, scoort makkelijk punten en weegt bijna 100 kilo. Met aas van dat kaliber moeten er wel leuke blueliners kunnen worden binnen gehengeld.

Rowdy: Dit komt misschien omdat ik een Jets-fan ben, maar ik zou niet verbaasd zijn als Andrew Ladd een Cup zou behalen met de Ducks dit jaar. Anaheim lijkt het lek helemaal boven te hebben en het herenigen van Ladd met Getzlaf en Perry (ze speelden tijdens de World Juniors in 2005 op een lijn namens Canada) zou ze weleens heel gevaarlijk kunnen maken. Ik zie Washington als een grote kanshebber, dus degene die de Capitals komt versterken, zal ook een goede kans op een ring hebben. Ik zou zo echter niet weten wie dit zou moeten zijn.

Cor: Ik denk niet dat er nog zo’n kunstje aan zit te komen dit seizoen. Al weet je het maar nooit. Er gingen geruchten dat het management van Jets-speler Dustin Byfuglien druk in de weer is, maar die tekende gisteren even een mega contract bij de Jets.. Dus die kan ook als veel genoemde speler van het lijstje. Dus nogmaals: nee, ik denk het niet.

Bas: Ongetwijfeld. Er zijn elk jaar spelers die opgepikt worden in februari/maart en vervolgens de Cup boven hun hoofd mogen liften. Vorig jaar was het, naast Vermette, Kimmo Timonen die met zijn laatste kunstje de beker won. In 2014 had Marian Gaborik het genoegen. In 2016 zou het voor Vincent Lecavalier kunnen gebeuren. Het bijzondere aan Vermette was dat hij Arizona verliet, won in Chicago en vervolgens op 1 juli weer een nieuw contract in Arizona tekende. Dat is wel echt uniek en zie ik ook niet zo snel gebeuren. Nu Byfuglien van de markt is, is Dan Hamhuis de beste verdediger wiens contract deze zomer afloopt. Mocht hij voor de deadline vertrekken bij de Canucks, is er een grote kans dat hij in de zomer terugkeert naar Vancouver. En om te reageren op Rowdy; Hamhuis wordt in verband gebracht met Washington. Maar of dat een Stanley Cup oplevert….?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen