Senators nemen Phaneuf over van Maple Leafs

Calgary Flames v Toronto Maple Leafs
In wat je gerust een blockbuster mag noemen heeft Ottawa Senators verdediger Dion Phaneuf overgenomen van Toronto Maple Leafs. In totaal ruilen negen spelers van club. Dit is de eerste in mogelijk nog vele grote deals voorafgaande aan de Trade Deadline op 29 februari.
Het is de eerste keer sinds 1998 dat beide rivaliserende clubs een onderlinge ruil afronden. In dat jaar stuurden de Maple Leafs een pick in de achtste ronde naar Ottawa in ruil voor Per Gustafsson. Deze ruil is flink groter. Verdediger Jared Cowen en de aanvallers Colin Greening, Milan Michalek en Tobias Lindberg vertrekken vanuit Ottawa naar Toronto Maple Leafs. Daarnaast krijgen de Maple Leafs een second round draft pick in de NHL Draft van 2017 van de Senators. Phaneuf is op zijn beurt niet de enige speler die naar de Canadese hoofdstad vertrekt. Aanvallers Matt Frattin, Casey Bailey, Ryan Rupert en prospect Cody Donaghey staan nu onder contract bij Ottawa Senators.
In Phaneuf raken de Maple Leafs qua naam de grootste speler kwijt. Phaneuf stond echter al langere tijd onder druk in Toronto en het mag dus geen verrassing heten dat uitgerekend hij verruild wordt. De verdediger presteerde dit seizoen iets beter dan de vorige seizoenen en stond daardoor wat beter te boek op de spelersmarkt.

Alle spelers die de Maple Leafs terugkrijgen voor Phaneuf, staan nog voor langere tijd onder contract. Jared Cowen ($3,1 miljoen), Colin Greening ($1,7 miljoen, AHL) en Milan Michalek ($4 miljoen) liggen vast tot medio 2017. Tobias Lindberg is in het bezit van een entry level contract tot en met de zomer van 2018.
De Senators zitten tot en met het seizoen 2020-2021 aan het dure contract van Dion Phaneuf vast. De verdediger staat tot die tijd voor $7 miljoen op de loonlijst. De contracten van Matt Frattin (UFA) en Casey Bailey (RFA) lopen aan het einde van dit seizoen af. Rupert en Donaghey liggen respectievelijk tot de zomer van 2017 en 2018 vast en zijn daarna RFA.
Foto: Getty Images/archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen