NHL 4-on-4: 'Een referee omver beuken getuigt niet van intelligentie'

De Anaheim Ducks lijken de weg naar boven nu écht te hebben ingezet. Ze staan op een playoff plek in de Pacific Division, dankzij een 13-4-1 streak. Houden zij dit vast en halen zij de playoffs? Of gaat het toch nog mis?

Bas: Dit gaat nooit meer mis en dit is ook precies de lekkerste manier om aan de play-offs te beginnen. Vorig jaar waren ze overmachtig in het reguliere seizoen en hadden ze geen tegenslagen. Dit jaar moeten ze er echt voor knokken en als ze dan het schip weten te keren, geeft dat goede moed voor de play-offs. Met 8 overwinningen in de laatste 10 wedstrijden is dat schip gekeerd en liggen ze gewoon op de loer om de Kings van de troon in de Pacific Division te stoten. GM Bob Murray verdient overigens een groot compliment. Hij bleef koel, hield vertrouwen in coach Bruce Boudreau en de ploeg betaalt dat nu terug.

Ardin: Anaheim hoort in de play-offs thuis met de selectie die het heeft. Dat de Ducks zich na een desastreuze start van het seizoen lijken te herpakken, mag geen verrassing genoemd worden. Hoe hoog Getzlaf en co nog op de ranglijst weten te klimmen alvorens de play-offs beginnen, hangt ook af van de concurrentie. Veel ploegen spelen dit seizoen behoorlijk wisselvallig, waaronder directe division rivals van de Ducks zoals de Canucks, Coyotes en Flames. Indien deze ploegen niet snel constanter gaan presteren, zie ik de Ducks zelfs nog meedingen om de tweede plek in de divisie – mits ze natuurlijk zelf hun huidige vorm vasthouden. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat Anaheim ‘back in business’ is en vanaf eind april gewoon weer meedoet om de hoofdprijs.

Rowdy: Dit is het Anaheim waar we met z’n allen op hebben zitten wachten. Het was gewoon een kwestie van tijd voordat het zand uit de motor van de Ducks trok, ze beschikken simpelweg over teveel kwaliteit om in de kelder van de NHL te staan. Dat je dan in een zeer zwakke divisie als de Pacific speelt, maakt een inhaalslag dan nóg makkelijker. Het keepersprobleem lijkt vooralsnog opgelost met Jonathan Gibson, al zou ik nog niet volledig op zo’n jonge jongen willen leunen in de play-offs. Ze kunnen ook nog wel een offensieve boost gebruiken, iets waarvoor ik Andrew Ladd zeer geschikt zou vinden.

Cor: De Anaheim Ducks blijven de weg naar boven inzetten na een wat slechte start, Ik denk dat ze zelfs tweede worden in de Pacific Division. Los Angeles Kings is een maatje te groot, maar Anaheim kan zomaar weer de halve finales halen zoals vorig seizoen. Het lijkt alsof ze weer de flow van vorig seizoen te pakken hebben en we weten allemaal waar dat toe leidde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen