NHL 4 on 4: Lightning, Devils, Blues en Kings hebben allemaal wel iets

Los Angeles Kings Victory Parade And Rally
Over de Pacific Division is al veel gezegd en geschreven. Los Angeles Kings is tot dusver veruit het beste team. Wie is voor jou de belangrijkste speler in Staples Center?
Ardin: Daar is maar éen antwoord op mogelijk: Anze Kopitar. Het 8-jarige contract ter waarde van 80 miljoen dollar verbaasde veel mensen. Mij niet. Er schaatsen maar weinig spelers in de NHL rond die zo compleet zijn als Kopitar. De Sloveen is jaar in jaar uit de meest stabiele aanvaller van LA en daarnaast ook nog eens de meest scorende (al acht jaar op rij topscorer van zijn team). Ik heb hem zelfs zo hoog zitten dat er op dit moment geen andere center in de league is die ik liever in mijn team zou willen hebben dan Kopitar.
Bas:  Het gevaar van de Kings is dat er niet een speler de belangrijkste is. Het is een ongelofelijk collectief. Dat ze een captain in de aanvalslinie hebben met maar 5 goals, vertelt maar een deel van het verhaal. Brown hoeft niet te scoren, daarvoor staan Kopitar, Carter, Lucic ( als hij niet geschorst is), Toffoli, Pearson, Muzzin en Doughty op het ijs. Oh en vergeet Jonathan Quick en de solide defensie niet! Na een jaar geleden de play-offs gemist te hebben, is de ploeg weer alive and kicking. Ik ken geen ploeg in de Western Conference die graag in een best-of-seven serie tegen de machine van Sutter staat.
Rowdy: Ik zou het liefst coach Darryl Sutter willen zeggen, vanwege de fantastische speelstijl die hij LA laat spelen. De Kings domineren nu al jaren de possession standings en ik vind dat Sutter daar niet het lof voor krijgt dat hij verdient. Qua spelers kan ik niet kiezen tussen Anze Kopitar en Tyler Toffoli. Kopitar is opnieuw goud waard voor zijn rol als centre (zijn megacontract was dus wel verdiend) en Toffoli verzorgt de broodnodige goals voor de Kings. Ook Drew Doughty is zeer belangrijk, want door de vele minuten die hij speelt (tegen Arizona bijna een halfuur) , wordt het zwakke laatste verdedigende paar van LA amper blootgelegd.
Richard: Ik denk dat de Kings veel plezier gaan beleven aan Vinnie Lecavalier. Bijna wegkwijnend in Philadelphia is hij weer helemaal los in LA getuige de vier goals in zijn eerste negen wedstrijden die hij speelde. Veel medelijden hoeven we financieel trouwens niet met hem te hebben hoor. Daarnaast liet Marian Gaborik zondag tegen San José zien dat hij nog steeds die sniper is die hij was toen de Kings de Stanley Cup pakten. Vergeet daarnaast de standaard goede bijdrage van Jonathan Quick in de goal niet. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk dat de kracht van de Kings in het team én de diversiteit in goalscorers zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen