NHL 4 on 4: Lightning, Devils, Blues en Kings hebben allemaal wel iets

Minnesota Wild v St Louis Blues - Game Five
De afgelopen jaren liep het in de reguliere competitie prima bij St. Louis Blues. Zo ook dit jaar. Play offs lijken haast al een zekerheid te zijn. Hoe schat jij de kansen in van de Blues in de play offs dit jaar?
Rowdy: Slecht, zeer slecht. Het team heeft dan wel veel blessures te verwerken gekregen, voor onder andere Jaden Schwartz, maar desondanks piept en kraakt het daar in Missouri. Het keepersprobleem lijkt vooralsnog verholpen, want Jake Allen en Brian Elloit zijn goed bezig tot dusver. Ik durf het echter nog niet aan om op een van de twee te leunen in de play-offs. Ook ‘down the middle’ heb ik mijn twijfels. David Backes is niet meer zo goed als vroeger en Jori Lehtera is niet de pure ‘first line centre’ die benodigd is voor een diepe play-off run.
Richard: Op een of andere manier heb ik een zwak voor St. Louis Blues. De manier waarop het team speelt spreekt mij enorm aan. En met de Rus Vladimir Tarasenko hebben ze een briljantje in huis. Die gozer kan in z’n eentje wedstrijden beslissen. Dat is direct de valkuil, want het lijkt alsof het team van Ken Hitchcock téveel aan Tarasenko hangt. Als liefhebber hoop ik dan ook dat alles dit jaar wél op zijn plaats valt in St. Louis. De manier waarop Brian Elliot staat te keepen de laatste weken belooft veel goed in ieder geval.
Ardin: Voor mij is het echt eerst zien en dan geloven, wat St. Louis en play-offs betreft. Het mag dan wel zo zijn dat de Blues al jarenlang zeer solide hockey spelen in het reguliere seizoen, maar tegelijkertijd bakken ze er ook al jarenlang niks van in de play-offs. Drie opeenvolgende first round exits in 2013, 2014 en 2015 bevestigen dat. Ik ben heel benieuwd of coach Hitchcock dit jaar dan eindelijk het beste uit zijn groep weet te halen, in de maanden dat het écht telt. De play-offs halen is één. Ver komen vergt, zeker voor de Blues blijkbaar, veel meer dan alleen een sterk regulier seizoen.
Bas: Heb jij mijn play-off bracket gezien van vorig jaar? En wil je dan nog steeds weten wat ik denk dat de kansen zijn voor de Blues? Nou vooruit…. Ik vind de Blues een van de gevaarlijkste teams in de NHL. En dat laten ze al jaren zien. Maar waarom het dan nooit goed gaat in de play-offs is mij echt een groot raadsel. David Backes lijkt gemaakt voor het zware spel in het post-season, maar het komt er zelden uit. Of ze de finale bereiken is op dit moment echt anyone’s guess. Een ding is zeker: als ronde 1 niet overleefd wordt, zullen er wel koppen gaan rollen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen