NHL 4 on 4: Lightning, Devils, Blues en Kings hebben allemaal wel iets

Tampa Bay Lightning v New York Rangers - Game Seven
Tampa Bay Lightning haalde vorig de finale van de Stanley Cup. Dit seizoen zijn ze wat stroef begonnen, maar inmiddels draait het weer op volle toeren in Tampa. Zie je de Bolts weer verrassen net als vorig jaar?

Rowdy:  Ik zou het geen eens verrassen willen noemen, de Lightning beschikt gewoon over heel veel kwaliteit. De possession stats van de Bolts zijn zeer verbeterd over de laatste weken en alle lijnen produceren . Als Tampa Bay weer ver komt, wat overigens totaal niet onrealistisch is, verdient dat een grote pluim voor de spelers en met name coach Jon Cooper. Het team heeft heel wat off-ice dingen te verwerken gekregen (de soap rondom toptalent Jonathan Drouin, het aflopende contract van superster Steven Stamkos) en staat desondanks nu gewoon in play-off positie. Wel heb ik het idee dat Coopers beleid de reden is dat Stamkos nog niet getekend heeft en dit ook waarschijnlijk niet zal doen, dus ik geef de coach niet teveel lof. 
 
Bas: De Tampa Bay Lightning zijn een gevaarlijke ploeg met veel wapens. Veel van die wapens lijken alleen tot nu toe veilig opgeborgen te liggen in de kluis. Palat en Johnson zijn er niet alle wedstrijden bij geweest en dat scheelt een slok op een borrel. Beiden hadden vorig jaar een groot aandeel in de miraculeuze trip naar de Stanley Cup finale. Ik hoop niet dat de contractbesprekingen met Steven Stamkos de boel gaan verstoren. Er schijnt een bod te liggen van $ 8,5 miljoen per jaar. Door het gunstige belastingtarief in Florida zou dat netto meer opleveren dan een salaris van $ 10 miljoen in Toronto.

Richard: Het spel rondom Steven Stamkos en Jonathan Douin heeft zonder meer een stempel gedrukt op de Lightning. Nu het stof langzaam aan neer dwarrelt en men zich weer puur op het hockey kan richten zie je dat kwaliteit zich nooit verloochent. Ik verwacht dat Tampa Bay Lightning zich sowieso direct plaatst voor de playoffs. Goalie Ben Bishop is een stabiele factor geworden, waar de ploeg vaak op kan bouwen.
Ardin: Op zich mag het geen verrassing meer genoemd worden als Tampa Bay ver komt in de play-offs, na het behalen van de Conference Finals in 2011 en de Cup Finals in 2015. De spelers lijken er weer met hun koppen bij te zitten en dat zou een vrij eenvoudige plaatsing voor de post-season moeten betekenen, met de selectie die de Bolts hebben. Eenmaal in die play-offs heeft het team de afgelopen jaren dus bewezen een powerhouse te zijn. Het enige mogelijke obstakel is op dit moment de contractsituatie van captain en aanvalsleider Steven Stamkos. Hoe langer een nieuw contract voor ‘Stammer’ op zich laat wachten, hoe groter de kans op onnodige afleiding/commotie binnen de club, juist tijdens de cruciale maanden van het seizoen. Ik ben overigens van mening dat Stamkos meer zou moeten verdienen dan de 8,5 miljoen dollar op jaarbasis die Tampa Bay hem schijnt aangeboden te hebben. Dit kan nog interessant worden dus…
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen