NHL 4 on 4: Lightning, Devils, Blues en Kings hebben allemaal wel iets

Detroit Red Wings v New Jersey Devils
New Jersey Devils staat dit hele seizoen al stiekem op de vierde plaats in de Metropolitan Division. Zijn de Devils een dark-horse voor rechtstreeks plaatsing voor de play offs?
Richard: Als New York Rangers fan en trouw volger hoop ik natuurlijk van niet. Een beetje gezonde rivaliteit moet kunnen toch?! Maar objectief gezien zijn de Devils een stuk stabieler dan de Islanders en Rangers dit seizoen. Veel zal afhangen van de trades die nog mogen plaatsvinden. Kan de de ploeg zich verder versterken of raakt het juist een sleutelspeler kwijt en richt het zich voor 100% op komend seizoen?
Ardin: Absoluut. De Devils verdienen veel lof voor de manier waarop ze het beste uit hun relatief marginale selectie halen, beginnende met John Hynes. Ik vind het eigenlijk gewoon bewonderenswaardig dat een coach met zo’n spelersgroep toch gewoon kan meedingen om een play-off ticket. In de 4-on-4 van twee weken geleden zei ik nog dat elk NHL-team minimaal één of twee (super)sterren moet hebben om te overleven in de NHL. New Jersey heeft geen enkele superster en toch overleven ze. Sterker nog, plaatsing voor de play-offs is absoluut haalbaar als de Devils zo doorgaan.
Bas: Dat zou zomaar kunnen en de enige reden daarvoor is de strakke goaltending van Cory Schneider. Van de aanval moeten de Devils het niet hebben aangezien er geen ploeg is met zo weinig schoten op doel als de Devils. De nummer 29 (Arizona Coyotes) heeft ruim 3 schoten per wedstrijd meer. Het lijkt of de ploeg nooit uit de dead-puck-era is ontsnapt. Het doet soms pijn aan je ogen, maar het is dus wel effectief. Ik zie liever wat sprankelender spel, maar de Devils hebben er de spelers niet voor. Zie ik liever een andere ploeg in de play-offs in de Metropolitan? Zeker! Zou het onverdiend zijn? Zeker niet!
Rowdy: Het zou natuurlijk kunnen, omdat de beide New York-teams ook niet het beste hockey laten zien. Ik zie het echter niet gebeuren. Zowel de Rangers als de Islanders zullen zich willen versterken rond de trade deadline (iets wat Devils GM Ray Shero al beloofd heeft niet te doen). Op papier hebben de Rangers en Islanders ook veel meer kwaliteit dan New Jersey.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen