NHL 3-on-3: Oilers rebuild, eerste ronde play-offs en het WK

Door

Boston Bruins v Vancouver Canucks - Game Seven

Edmonton Oilers won anderhalve week geleden de NHL Draft Lottery en kan volgend seizoen op Connor McDavid rekenen. Daarnaast haalde de ploeg Peter Chiarelli (voormalig GM van Boston Bruins) als General Manager en president of hockey operations binnen. Gaan de Oilers onder leiding van McDavid en Chiarelli nu eindelijk eens presteren?

AA: De komst van McDavid en Chiarelli is allemaal leuk en aardig, voor mij is het toch echt eerst zien en dan geloven. Met al die first overall picks (McDavid niet eens inbegrepen) had Edmonton inmiddels al in de play-offs moeten meedraaien en eigenlijk zelfs een contender moeten zijn. Teams als Chicago en Pittsburgh hadden maar twee, hooguit drie top picks nodig om van een kelderteam een powerhouse te worden. Natuurlijk zijn Toews, Kane, Crosby en Malkin spelers met exceptionele kwaliteiten. Maar een degelijk management had met een verzameling bestaande uit onder meer Jordan Eberle, Taylor Hall, Ryan Nugent-Hopkins en Nail Yakupov waarschijnlijk stukken beter gepresteerd dan het verre van degelijke management Lowe/MacTavish en co. Met een potentiële franchise player als McDavid en een nieuwe GM met een respectabel CV erbij, kan het vanaf hier alleen maar beter gaan met de Oilers. Ik hoop voor alle Oilers fans dat voormalig Bruins GM Chiarelli die robuuste en fysieke speelstijl van Boston mee kan nemen naar Edmonton. Of welke speelstijl dan ook. Want met het spel dat dit team de afgelopen jaren heeft vertoond, weet ik wel zeker dat zelfs met McDavid in de gelederen iedere vorm van succes zal uitblijven.

AGP: Lastig te zeggen. De verwachtingen zullen torenhoog zijn en van McDavid moet nog maar blijken hoe goed hij daarmee overweg kan. Het zal ook aardig zijn om te kijken hoe de andere spelers van de Oilers op de komst van McDavid gaan reageren. De kans is natuurlijk levensgroot dat er binnen de selectie een verschuiving van pikorde plaats zal gaan vinden. Ik geef het je allemaal te doen; als jong ventje omgaan met al die druk en verwachtingen middenin de schijnwerpers. Het geluk voor McDavid is wel dat de Oilers er natuurlijk al tijden met de pet naar gooien, dus minder kan het bijna niet gaan. Maar of het meteen veel beter zal gaan dan voorgaande jaren? Ik vrees dat het toch wat meer een lange-termijn bouwwerk zal blijken, met McDavid als solide eerste steen.

BR: Er is één ploeg die minder aandacht verdient dan de Toronto Maple Leafs en dat zijn de Edmonton Oilers. Wat een waardeloze franchise! Zullen we stoppen met aandacht te geven aan dit cluppie, tot ze weer een beetje relevant zijn? Dan kunnen we ons nu weer focussen op de Carolina Hurricanes, Arizona Coyotes en de New Jersey Devils.

Ook leuk om te lezen