NBA Highlight Reel: Don't feed Westbrook, paringsdans Adams & Chandler

Oklahoma City Thunder v Philadelphia 76ers
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. Koning, keizer, Westbrook
Russell Westbrook had vannacht een uitstekende wedstrijd tegen de Phoenix Suns. Met 36 punten, 12 assists en liefst 5 steals was hij de onbetwiste koning van het winnende Oklahoma City Thunder (106-110). Dat is de eerste plaats in deze highlight reel meer dan waard.

2. Don’t feed ‘m, Westbrook!
We blijven even bij Westbrook. Na afloop van de wedstrijd vond een reporter het namelijk nodig om hem te vragen hoe hij dacht over de Phoenix Suns, in het bijzonder of ze gezien het uitblijven van de prestaties wanhopig worden en extreem aan het trash talken zijn. Nog voor Russ kan reageren geeft een ploeggenoot hem de tip om deze trollerige journalist niet te voeren. Dat doet de — verrassend verstandige! — Westbrook dan ook niet.

3. Paringsdans Adams en Chandler
Steven Adams (Oklahoma City Thunder) is geen lieverdje. Tyson Chandler evenmin. Toen beide heren elkaar (hardhandig) tegenkwamen tijdens de wedstrijd tussen OKC en de Suns ontstond er een worstelpartijtje waar je ook een ingewikkelde paringsdans in zou kunnen zien. Kiss and make up, guys!

4. Alleeeeeeeeeeeeeey-oop!
Opzetjes voor een mooie dunk zijn natuurlijk altijd prettig in een highlight reel, maar dit passje van Tim Frazier spant toch echt de kroon. De bal dreigt out of bounds te gaan, maar met een enorme lob houdt Frazier de bal binnen. Noah Vonleh doet vervolgens de rest. (Het hielp de Trail Blazers overigens niet aan de winst: Utah Jazz was met 96-109 te sterk).

5. Chris Paul klimt in lijst
CP3 speelde vannacht een draak van een wedstrijd in het gewonnen potje tegen de New Orleans Pelicans (95-89). De spelverdeler van de Clippers was ‘slecht’ voor negen punten (3-18 shooting!) en twaalf assists. Gelukkig wel een lichtpuntje voor PauL: hij stijgt een plaatsje in de ranglijst der assist-uitdelers. Nummer twaalf overall inmiddels!

BONUS. Wie is de GOAT?
En nog een bonusplaatje, want LeBron James werd op 30 december 31 jaar oud. Een mooie gelegenheid om zijn prestaties tot dat moment af te zetten tegen de cijfertjes van die twee andere grootheden: Kobe Bryant en Michael Jordan. En wat blijkt? Die gekke LeBron komt als alleskunner helemaal niet zo slecht uit de bus. (Al speelde MJ wel een heleboel wedstrijden minder)

View post on imgur.com


Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen