Lakers en 76ers als #7 naar playoffs, Warriors en Hawks klaar

De afgelopen twee nachten hebben de eerste vier duels van het play-in toernooi plaatsgevonden. De Los Angeles Lakers en Philadelphia 76ers hebben zich als #7 geplaatst voor de playoffs, terwijl de Golden State Warriors en Atlanta Hawks klaar zijn en tiende zijn geworden in hun conference.

EASTERN CONFERENCE: 76ERS VERSLAAN HEAT, BULLS STUREN HAWKS NAAR HUIS

In de Eastern Conference hebben de Philadelpia 76ers zich met grootste moeite geplaatst voor de playoffs als de #7 seed. In het tweede kwart namen de Heat de wedstrijd verrassend in handen zonder een fitte Jimmy Butler (blessure, speelde wel door), waardoor ze met twaalf punten voorsprong de rust in zouden. Dit gaat zou gedurende de tweede helft gedicht werden door de 76ers, waarna ze in de slotfase met moeite het duel wonnen: 104-105. Tyler Herro was met 25 punten de speler met het hoogste aantal punten, terwijl bij de 76ers Joel Embiid 23 punten en 15 rebounds noteerde.

De Heat gaan het in een rechtstreeks duel om de #8 seed spelen tegen de Chicago Bulls, die in eigen huis te sterk bleken voor de Atlanta Hawks. Aan het einde van het eerste kwart liepen de Bulls uit naar een voorsprong van bijna tien punten, waarna de Hawks gedurende het duel dichterbij zouden komen. Aan het einde van het derde kwart werd de voorsprong echter weer groter, iets waar de Hawks zich niet meer van zouden herstellen: 131-116. Coby White scoorde 42 punten en was de topscoorder van het duel.

Nacht van vrijdag op zaterdag om 01:00 uur Chicago Bulls – Miami Heat (winnaar naar de playoffs als #8 seed en tegen de #1 Boston Celtics)

WESTERN CONFERENCE: LAKERS #7 NAAR ZEGE OP PELICANS, SEIZOEN WARRIORS TEN EINDE

In de Western Conference namen de Lakers en Pelicans het als #7 en #8 in een direct duel op om als #7 door de te gaan naar de playoffs en tegen de #2 Denver Nuggets te spelen in de eerste ronde. Het duel begon met het constant ruilen van een voorsprong, maar richting het einde van de eerste helft liepen de Lakers weg. In het vierde kwart was er nog een run waardoor de Pelicans op gelijke hoogte kwamen, maar in de slotfase wonnen de Lakers alsnog met 110-106 in New Orleans. Zion Williamson, die geblesseerd uitviel, was met 40 punten de enige speler die boven de 30 punten uit zou komen.

De Lakers zijn dus door, maar de Pelicans mogen nog strijden voor de #8 seed in een direct duel tegen de Sacramento Kings. De Kings maakten in eigen huis namelijk een einde aan het seizoen van de Golden State Warriors, die een rommelig en teleurstellend seizoen hebben gekend. De Kings stonden na het eerste kwart met 22-31 voor en zouden deze voorsprong in de tweede helft verder uitbreiden: 94-118. Met 32 punten en 8 driepunters was Keegan Murray de uitblinker van het duel. Voor Stephen Curry, Klay Thompson, Draymond Green, Chris Paul en de Golden State Warriors zit het seizoen erop.

Nacht van vrijdag op zaterdag 03:30 uur: Sacramento Kings – New Orleans Pelicans (winnaar naar de playoffs als #8 seed tegen de #1 Oklahoma City Thunder)