Thunder ontsnappen tijdens game 1, blessure Embiid

Game 1 van de eerste ronde in de 2024 NBA Playoffs zitten erop. Zes van de acht duels bleken niet erg spannend te zijn, terwijl alle teams die het eerste duel van de serie thuis speelden, een overwinning zouden boeken. Vooral de Thunder en Knicks kwamen echter goed weg.

EASTERN CONFERENCE

KNICKS VERSLAAN 76ERS TIJDENS GAME 1 DANKZIJ STERK 4Q

De enige wedstrijd tijdens Game 1 van de eerste ronde in de Eastern Conference die spannend was, was die tussen de #2 New York Knicks en #7 Philadelphia 76ers. De 76ers hadden via het play-in toernooi met een fitte Joel Embiid de playoffs gehaald en leken weer het taem van begin dit seizoen te zijn. Gedurende de eerste helft stonden de 76ers eigenlijk ook voor, met vlak voor het eerste kwart zelfs een voorsprong van bijna twintig punten. In het tweede kwart veranderde echter alles, want met een 33-12 kwart gingen de Knicks met een voorsprong van meer dan tien punten de rust in.

In de tweede helft zouden de 76ers vervolgens in het derde kwart een run maken en aan het einde van het derde kwart zelfs weer een voorsprong hebben van rondom de vijf punten. Deze voorsprong konden de 76ers echter ook niet vasthouden, want in het vierde kwart waren het de Knicks die met 32-22 domineerden en met 111-014 uiteindelijk wonnen. De Knicks schoten vooral beter van achter de driepunlijn (46% tegen 34%) en grepen 23 offensieve rebounds die ze tien schoten extra opleverde ten opzichte van de 76ers.

BLESSURE EMBIID

Bij de 76ers scoorde Tyrese Maxey 33 punten, terwijl Embiid 29 punten scoorden met 8 rebounds en 6 assist. Dit deed hij met een knieblessure, die hij opliep tijdens het tweede kwart. De center speelde door en lijkt dit ook in de rest van de serie te gaan doen, maar is dus wederom niet fit in de playoffs. Bij de Knicks scoorden drie spelers meer dan twintig punten.

THUNDER OVERLEVEN NIPT EERSTE AANVAL PELICANS TIJDENS GAME 1

Ook in de Game 1’s van de eerste ronde in de Western Conference was de spanning in drie van de vier duels ver te zoeken. Verrassend genoeg was het duel tussen de #1 Oklahoma City Thunder, de jongste #1 seed in historie van de NBA, en #8 New Orleans Pelicans, het team met het beste record in uitduels, het duel dat het meest spannend was. Tijdens het duel waren de teams ook erg aan elkaar gewaagd, waarbij de eerste echte run pas na rust kwam. Daarvoor wisselden beide teams de leiding vaak uit, waarbij vooral de Pelicans vaak de leiding hadden.

In het derde kwart liepen de Thunder echter uit en gingen ze met een voorsprong van zes punten beginnen aan het vierde kwart. Dit bleek echter niet voldoende, want gedurende het vierde kwart kwamen de Pelicans terug en grepen ze zelfs de leiding. De Thunder konden dit in de laatste minuten echter nog herstellen, waardoor ze het duel nipt wonnen: 94-92.

De Pelicans grepen 18 offensive rebounds en creëerden daarmee elf schoten meer dan de Thunder, iets wat dus net niet genoeg bleek. Bij de Pelicans waren CJ McCollum (20 PTS) – die het laatste schot van de wedstrijd miste – en Trey Murphy III (21 PTS) de uitblinkers, bij de Thunder was het sterspeler Shai Gilgeous-Alexander met 28 punten, 6 rebounds en 4 assists.