Heat en Pelicans als #8 seed als laatste naar playoffs

De New Orleans Pelicans en Miami Heat hebben zich na de laatste play-in wedstrijden weten te kwalificeren voor de NBA Playoffs die zaterdag beginnen. Erg spannend waren de duels niet.

HEAT MAKEN GEHAKT VAN BULLS IN MIAMI

De Bulls, die hiervoor de Hawks op overtuigende wijze hadden uitgeschakeld, waren compleet kansloos tegen de Heat. Na het eerste kwart stond het al 17-34 voor Miami – dat zonder Jimmy Butler speelde – een gat dat in Q2 niet groter werd. In het derde kwart ging het echter weer fout (23-35 derde kwart Heat), waardoor het duel wel beslist bleek te zijn. Het vierde kwart ging gelijk op, maar dit was zeker niet genoeg om het nog spannend te maken: 112-91 Heat.

Tyler Herro was met 24 punten, 10 punten en 9 assist de uitblinker, waarbij hij net een triple double mis zou lopen. Jaime Jaquez was met 21 punten ook goed, terwijl Bam Adebayo en Kevin Loven ook meer dan tien punten scoorden. Bij de Bulls scoorden vijf coureurs meer dan tien punten, met DeMar DeRozan die met 22 punten het hoogste aantal punten had. Miami mag het op gaan nemen tegen het dominante team in de Eastern Conference: de Boston Celtics.

PELICANS VERSLAAN KINGS IN NEW ORLEANS

In de Western Conference kennen de #1 Oklahoma City Thunder ook hun tegenstander: de New Orleans Pelicans. De Pelicans hadden verloren van de Los Angeles Lakers in het duel om de #7 seed, maar besloten dat dit een nederlaag te veel was. Na een eerste kwart waarin de Pelicans en Kings, die van de Warriors hadden gewonnen hiervoor, gelijk op bleken te gaan, was het tweede kwart beslissend. Met een 21-32 tweede kwart namen de Pelicans de touwtjes in handen. In de tweede helft liepen de Pelicans nog verder uit, waarna een late run van de Kings niet genoeg bleek om het echt nog spannend te maken: 105-98.

Bij de Pelicans scoorden zes spelers meer dan tien punten, met Brandon Ingram (24 PTS) als uitblinker. De Pelicans speelden zonder sterspeler Zion Williamson, zoals de Heat dat deden zonder Butler, maar wonnen dus alsnog. Bij de Kings kwamen vijf spelers boven de tien punten uit, waarbij De’Aaron Fox met 35 punten, 7 rebounds, 5 assists en 3 steals de topscoorder van het duel was.