TNF: Eagles profiteren van turnovers Vikings

Het was nog niet goed wat de Philadelphia Eagles in hun tweede wedstrijd van het seizoen lieten zien. Maar uiteindelijk was de runninggame te goed voor de Minnesota Vikings. Onder leiding van D’Andre Swift en de inmiddels wereldberoemde 4th&1 van Jalen Hurts werden de Vikings met 34-28 verslagen.

De verwachtingen voor dit seizoen zijn hoog in Philadelphia na de run naar de Super Bowl van het afgelopen seizoen. De aanval is voor het grootste gedeelte bij elkaar gebleven, waarbij de belangrijkste verandering alleen de nieuwe Offensive Coordinator Brian Johnson is. Toch is daar in de eerste twee wedstrijden van het seizoen nog niet veel van te zien. Na een stroeve zege op de New England Patriots kwamen de Eagles vier dagen later niet veel beter voor de dag.

De Eagles scoorden wel de eerste punten van de wedstrijd, een field goal van Jake Elliott, maar daar bleef het lange tijd bij. Het lukte de Eagles vooral niet om de receivers te vinden. Tight end Dallas Goedert kreeg dit keer wel de bal, maar ook niet voor grote plays. Bij een poging om DeVonta Smith te vinden gooide Hurts een interceptie. Dat somde samen met een punt en een gemiste field goal de aanval van de Eagles lange tijd op.

TURNOVERS VAN DE VIKINGS

De Vikings wisten hier echter niet van te profiteren. Vooral door eigen fouten. Want de Vikings verloren in de eerste helft al snel twee keer de bal door fumbles. Hoewel de Eagles er niet direct van profiteerden, gebeurde het wel een keer diep op de helft van de Eagles, waardoor de bezoekers hier minimaal drie punten lieten liggen.

Uiteindelijk leken de Vikings de eerste ploeg die de aanval op de rit kon krijgen. Kirk Cousins leidde zijn ploeg in negen snaps over het hele veld heen en vond tight end T.J. Hockenson in de endzone. Hierdoor kregen de Vikings met 7-3 de leiding in de wedstrijd.

Dit duurde echter niet lang. De Eagles sloegen direct terug. Het contrast tussen de teams was groot. Waar de Vikings vooral voor de pass kozen, wist de offensive line van de Eagles grote gaten voor de running backs te maken. Kenneth Gainwell was zondag tegen de Patriots de belangrijkste back, maar door een ribblessure moest hij aan de kant blijven. Swift, overgekomen van de Lions, was hierdoor de belangrijkste optie en hij profiteerde optimaal van de kans. Hij zou uiteindelijk 175 yards en een touchdown weten te noteren.

Die touchdown kwam er niet op deze drive. Swift werd gestopt op de 1-yardlijn en vervolgens zagen we voor het eerst dit seizoen de Philadelphia sneak. De echte butt push was niet eens noodzakelijk door het overwicht van de offensive line, maar het werd wel gelijk duidelijk dat de play van de Eagles ook nu niet af te stoppen lijkt.

LANGE FIELD GOAL VOOR RUST

Hurts bracht zo de Eagles weer op voorsprong. De Vikings leken in de laatste minuut voor rust op weg naar een nieuwe voorsprong. Cousins vond Justin Jefferson en die kwam tot de rand van de endzone. Daar verloor hij echter de bal. Volgens de scheidsrechters ging de football net voor de endzone over de zijlijn, maar in replay bleek dat de bal wel degelijk over de pion van de endzone ging. Hierdoor was het geen scoringskans voor de Vikings, maar een touchback in het voordeel van de Eagles. Die ook nog eens profiteerden door voor rust een lange field goal te scoren voor een 13-7 voorsprong.

Voor de Vikings was de opdracht na de rust duidelijk. Geen turnovers meer toestaan. Dat ging iets meer dan een halve minuut goed. Tot Josh Sweat Cousins wist te sacken. De quarterback liet de bal los en Fletcher Cox wist deze onmiddellijk op te pakken. De Eagles profiteerden optimaal, opnieuw met een touchdown van Hurts vanaf de 1-yardlijn als resultaat.

Na een snelle three and out volgde opnieuw een snelle touchdown voor de thuisploeg. Daar waar de Eagles het tot dan toe vooral over de grond deden, was het nu tijd voor een diepe pass. Devonta Smith was helemaal vrij en kon een 63 yard pass van Hurts de endzone inlopen voor een 27-7 voorsprong.

Ondanks de ruime achterstand gaven de Vikings niet op. Ze slaagden erin om de bal vast te houden en geen turnovers meer op te geven. Al hadden ze wel het geluk dat bij een late fumble een van de verdedigers van de Eagles in de neutral zone stond en een penalty kreeg. Tot in het vierde kwart wisten de Eagles een ruime voorsprong vast te houden. In het slotkwart kwamen de Vikings wel binnen een score door een touchdown, maar die drive werd direct beantwoord door de Eagles, waardoor de Vikings nooit echt dreigden de voorsprong te nemen.

Zo boekten de Eagles de tweede zege van het seizoen, al was het voor de tweede week op rij niet extreem overtuigend. De Vikings verloren daarentegen voor de tweede keer een one score game. Vorig jaar wonnen ze elf van deze wedstrijden, zonder een enkele nederlaag te lijden. Maar mede door zeven turnovers in twee wedstrijden is dat dit jaar nog niet gelukt. Met een thuiswedstrijd tegen de Chargers nu op het programma is het zaak voor de ploeg om minder fouten te maken om niet heel snel een verloren seizoen te spelen.

Lees hier de previews voor de overige wedstrijden in week 2 in de NFL.

Coverfoto: Bill Streicher/USA TODAY Sports