NFL 4-on-4: teams, coaches en quarterbacks

2. Welk team was de grootste verrassing in het afgelopen seizoen?

Chris van Dijk: “De Bills en Dolphins hebben beide boven verwachting gepresteerd. Niet verrassend dat Buffalo de divisie won, maar dat ze twee play-offwedstrijden zouden winnen, dat had ik in de zomer niet zien aankomen. Toch vind ik de prestatie van de Dolphins nog iets knapper. Van te voren werden ze gezien als het vierde team in de AFC East. Om dan elf wedstrijden te winnen, waarvan een deel met een rookie quarterback, dat is wel heel knap en jammer dat ze de beloning in de vorm van een wild card niet hebben gekregen.”

Laurens van Heuverswijn: “De Dolphins zetten, ondanks een onzekere situatie met de quarterback, een uitstekend seizoen neer. Begin vorig seizoen werd nog gesuggereerd dat ze aan het tanken waren, een jaartje later is Brian Flores een outsider voor Coach van het Jaar. De defense schoot met scherp, de offense kan nog een pak beter maar uiteindelijk stonden de Fins bijzonder dicht bij de play-offs. In de toekomst rekent men op Tua, als die volgend jaar een Josh Allen-aardige stap vooruit zet tenminste.”

Ton de Vries: “Misschien niet het antwoord dat je verwacht hier, maar de Green Bay Packers. Vorig jaar werd gesuggereerd dat het team een stuk minder was dan hun record. Daarna volgde een, volgens velen, dramatische draft en een matig offseason. En toch pakken de Packers weer de #1 seed. Met beter spel dan vorig jaar. De nederlaag tegen de Bucs is hard aangekomen maar ik vind dat Matt LaFleur toch een geweldige prestatie heeft neergezet met dit team.”

Toon Aerts: “Hier kies ik voor de Miami Dolphins. Van de Cleveland Browns bijvoorbeeld wisten we al dat ze mits een duwtje in de rug tot grootse dingen in staat waren. Dat duwtje bleek een capabele Head Coach te zijn. De Dolphins daarentegen hebben reuzestappen gezet die ze nog niet geacht werden te zetten. Tua heeft ervaring opgedaan en ze misten op een haar na de play-offs. Er zit enorm veel muziek in dit team en ik denk dat ze nog jaren zullen meespelen.”

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen