NFL 4-on-4: teams, coaches en quarterbacks

1. Welk team was de grootste tegenvaller in het afgelopen seizoen?

Chris van Dijk: “De Texans. Er waren meer tegenvallers, maar geen enkele ploeg is zo hard gevallen als de Texans. Natuurlijk heeft iedereen de trade van DeAndre Hopkins al belachelijk gemaakt, maar dan nog. Deshaun Watson heeft een prima seizoen gespeeld, maar verder viel het enorm tegen. Gelukkig is Bill O’Brien weg en kunnen ze een nieuwe start maken.”

Laurens van Heuverswijn: “De Cowboys hebben eigenlijk een roster tjokvol talent, maar konden zelfs in de historisch slechte NFC East geen play-offs afdwingen. Veel blessures zoals bij de 49ers die ook tegenvielen, maar de verdediging brak bedenkelijke records en het team maakte een zeer lamlendige indruk op het mentale vlak van het spelletje. De Cowboys moeten herbezinnen willen ze nog iets gaan doen met het huidige roster, aangezien ze binnenkort Dak Prescott zullen moeten betalen in stukken van 40 miljoen euro per jaar.”

Ton de Vries: “De Jets. We zijn het al snel normaal gaan vinden dat de Jets zo ontzettend slecht presteerden aan het begin van het seizoen. Maar vergeet niet dat er wel degelijk ambitie was bij het team en zelfs een sprankje hoop om mee te doen met de play-offs. Dat is uiteraard niet gebeurd en het team kan weer van voor af aan beginnen. Voor mij zijn zij daarom alsnog de grootste tegenvaller.”

Toon Aerts: “De San Francisco 49ers zijn een stevige kandidaat. Om op één seizoen tijd van verliezend Super Bowl-finalist af te glijden naar een laatste plek in je divisie, dat is een hele prestatie. Daar moet natuurlijk bij vermeld worden dat de 49ers misschien wel het meest van alle teams met blessures te maken hebben gekregen, aan beide zijden van de bal. Toch is de drop-off te groot om zomaar ongemerkt voorbij te laten gaan.”

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur. NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen