NFL 4-on-4: stand van zaken in de divisies


4. Gaan Tom Brady en de Bucs de divisietitel afpakken van Drew Brees en de Saints?


Ton de Vries

“Nee. De Saints zijn in de breedte te sterk. Zelfs nu Michael Thomas eruit ligt, scoren ze er nog op los. Daarnaast hebben ze nog steeds een prima defense. Uiteindelijk hebben ze net een wat sterker team dan de Bucs vind ik. Veel zal afhangen van blessures en wie de close games over de streep weet te trekken. Leuk worden de wedstrijden tegen de Panthers, die onbevangen staan te spelen. Carolina in deze vorm kan zomaar één van beide teams verrassen, zonder overigens echt voor de divisietitel mee te doen. Wel ben ik zeer onder de indruk van de Bucs defensive line; momenteel misschien wel de beste in de league.”

Luuk Dokter

“Ja, kortgeleden tipte ik New Orleans nog als Super Bowl deelnemer. Daar kom ik inmiddels graag op terug. Michael Thomas speelde de laatste duels niet en dat brak Brees op. Het legde zijn beperkingen pijnlijk bloot. Good old Drew is oud en heeft niet de onsterfelijkheid van Brady. Laatstgenoemde weet namelijk steeds beter zijn offensieve wapens te vinden en groeit in het seizoen. Daarom zie ik de Bucs boven de Saints eindigen. Overigens denk ik wel dat het close wordt; Michael Thomas blijft namelijk niet voor altijd geblesseerd.”

Chris van Dijk

“Dit is de lastigste van de vier. Net als de AFC East is dit voor mij een coinflip. Brees valt nog wat tegen dit seizoen, maar als Michael Thomas niet te veel wedstrijden mist, gaat hij ook vanzelf beter spelen. In dat geval zijn de Saints in de breedte net iets beter. Uiteindelijk gaan ze allebei naar de play-offs en misschien is het voor de Saints wel goed om dan niet thuis te spelen.”

Toon Aerts

“Mijn hart zegt van wel! Wat ik van Brady zag in de tweede helft tegen de Chargers heb ik in het gehele seizoen 2019 niet gezien. De aanval lijkt helemaal te klikken, iets wat in de eerste confrontatie met de Saints niet het geval was. Bovendien is het belangrijkste wapen van New Orleans op dit moment running back Alvin Kamara en hebben de Bucs één van de beste run-defenses van de competitie. Ik denk dus dat in het volgende onderlinge duel Tampa Bay aan het langste eind zal trekken en zo de divisie zal binnenhalen.”


Lees hier ook de 4-on-4 van vorige week!
Heb je suggesties voor vragen in onze volgende 4-on-4? Laat het ons weten in een reactie of op Twitter via @SportAmerika.
Vergeet niet de laatste NFL podcast te beluisteren op je favoriete platform!

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen