NFL 4-on-4: stand van zaken in de divisies


3. Een stuk sterker is de NFC West waarin de Seahawks nu de leiding nemen. Is dat nog steeds zo na 16 wedstrijden?


Toon Aerts

“Ja. De Seahawks doen me wat denken aan de Kansas City Chiefs in die zin dat ze bijna geen schrik moeten hebben van op achterstand te komen. Ze hebben dusdanig veel wapens op offense –inclusief MVP-kandidaat Russell Wilson- dat je steeds de indruk hebt dat ze meer punten kunnen maken dan hun tegenstander. De defensie is zeer matig, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de aanval. De Seahawks geven dit niet meer af.”

Luuk Dokter

“Ja, eerder stelde ik dat de Seahawks, Rams en Cardinals naar de play-offs gaan. Echter, de Cardinals zijn verrassend teruggevallen. Ik verwacht ook niet dat zij er zo maar weer bovenop komen. Hetzelfde geldt voor de 49ers. De Rams zullen de play-offs wel halen, maar Seattle wint met een straatlengte voorsprong deze divisie. Ze zijn inmiddels ook mijn pick als #1 seed in de NFC.”

Ton de Vries

“Afgelopen week was een zeer goede week voor de Seahawks door nederlagen van de Cardinals en 49ers. Bij de Cardinals zag ik structurele problemen die niet binnen een week of twee zijn opgelost. De 49ers hebben een loodzwaar programma en een volle ziekenboeg. Ik verwacht dat de Rams nog de meeste concurrentie gaan bieden. Ondanks dat de defense van de Seahawks nog steeds een groot vraagteken is, schat ik ze wel hoger in dan de Rams. Dus ja, ik denk dat ze de NFC West titel gaan pakken.”

Chris van Dijk

“Ik zag dat de Cowboys statistisch gezien een grotere kans hebben om hun divisie te winnen dan de Seahawks. Seattle lijkt me echter een zekerheidje. De Niners hebben blessures en een Super Bowl-hangover, de Cardinals hebben moeite met de hoge verwachtingen en de Rams doen het beter dan verwacht, maar de Seahawks zijn completer. Als Wilson en Lockett heel blijven, is dit de nr. 1 seed in de NFC.”

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen