NFL 4-on-4: stand van zaken in de divisies


2. De NFC East is wederom zwak dit seizoen, maar wel erg spannend. Gaan de Cowboys het nog spannend maken in deze divisie?


Chris van Dijk

“De Cowboys zijn de favoriet om de divisie te winnen. Het doet pijn dat te zeggen, maar de Eagles hadden geluk tegen een ongeveer net zo gehavend San Francisco te spelen. Uiteindelijk hebben de Cowboys de beste ploeg. Iemand moet ze daar echter wel uitleggen dat social distancing alleen buiten het veld geldt en dat de verdedigers best binnen anderhalve meter mogen komen.”

Toon Aerts

“Dat moet haast wel. Met al dat talent kan het toch niet dat dit team in essentie 0-4 is? Die onside kick tegen de Falcons had namelijk nooit een overwinning mogen opleveren. De Cowboys hebben een bounce back game nodig en die lijkt er eindelijk te gaan aankomen; komende zondag tegen de New York Giants. Als ze daar overtuigend winnen, kan de bal eindelijk aan het rollen gaan in Dallas. De verschillen in de divisie zijn alvast klein genoeg om heel het seizoen lang kans te maken.”

Luuk Dokter

“Los van of de Cowboys het spannend gaan maken: het is toch een aanfluiting? We hebben het over drie (!) illustere franchises met de Giants, Eagles en Cowboys. Hoe kan zo’n divisie nou zo erg aan de grond zitten? Laten we hopen dat het zich gauw oplost. Tot op zekere hoogte is het leedvermaak nog leuk, maar inmiddels vind ik het vooral heel irritant. Om terug te komen op de vraag: ja. De Cowboys gaan nog zeker terugkomen en ik verwacht zelfs dat hun record over 0.500 wordt. Ik ben ervan overtuigd dat de defense zich herpakt. In feite is dat het enige dat nodig is om dit team erg competitief te laten zijn; zelfs in de play-offs.”

Ton de Vries

“Spannend vast wel, maar de Eagles hebben wat mij betreft nu wel een streepje voor. In principe gaat Philly langzaam wat spelers terug zien komen en dan geef ik ze een grotere kans dan Dallas. De defensie is van een droevig niveau bij de ‘boys. Zowel de passing als rushing defense functioneert niet. Dan kan Prescott 500 yards blijven gooien, maar als je elke week meer dan 40 punten tegen krijgt, ga je gewoon niet genoeg wedstrijden winnen.”

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen