NFL 4-on-4: maakt Cam het verschil bij de Patriots?


1. “Cam Newton naar de Patriots” is het nieuws van deze week. Wie wordt de startende QB in New England week 1? The Stid of SuperCam?


Ton de Vries

“Volgens mij is het vrij simpel: als Cam gezond is, gaat hij gewoon spelen. Mits fit blijft hij één van de beste quarterbacks in de league. Zelfs in het 2018 seizoen, voor zijn schouder hard werd geraakt door T.J. Watt, speelde hij erg sterk. Als Panthers fan doet het stiekem best een beetje pijn om de voormalige MVP in het shirt van de Patriots te zien. Overigens speelde Cam een aantal van zijn beste wedstrijden uit zijn carrière wat mij betreft tegen de Patriots. Het moment waarbij Newton vrijwel de gehele Patriots defense in de luren legt (MNF 2013), staat mij bij als één van zijn beste acties ooit.

Luuk Dokter

“Dat hangt sterk af van de voorbereiding. Het zou me niet verbazen dat Bill Belichick naar Stidham kijkt als de nieuwe Brady. Newton is voor The Stid een prima mentor; zeker nu dat bovenop een jaar met Brady komt. De verhouding tussen de twee quarterbacks zal dus mentor-leerling zijn. De vraag is of Belichick Stidham voor de leeuwen gooit. Ik denk het niet. Wellicht krijgt hij hier en daar tijdens het seizoen een kans, maar ik gok erop dat hij primair achter Newton kijkt en leert.”

Chris van Dijk

“Je haalt Cam Newton niet om op de bank te zitten. Hij zal misschien nog wat ritme missen, maar dat krijg je alleen door hem te laten spelen. Ik heb weinig vertrouwen in Stidham, dus ik denk dat de Patriots het zich niet kunnen veroorloven om Newton rustig te brengen. Cam start daarom gewoon in week 1 voor de Pats.”

Toon Aerts

“En ik maar hopen op Brian Hoyer als starter… Het moet nu gek lopen wil Cam Newton niet de starter zijn in week 1 voor de Patriots. Ze geloven weliswaar in “The Stid” of doen dat althans toch uitschijnen. Je haalt echter geen talent van het kaliber van Cam Newton om enkel als back-up te fungeren. Al helemaal niet als je naar het contract kijkt. Die is quasi-uitsluitend prestatiegericht. Ik verwacht nummer 1 under centre te zien bij New England vanaf de eerste week.”

Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen