NFLPA nog niet akkoord met verkort pre-season

Aan het begin van de vorige maand werd bekend dat de NFL en de NFLPA (de spelersbond) in overleg zijn om het pre-season te verkorten. In eerste instantie leek het erop dat men van vier na twee duels zou gaan. Echter, de NFLPA verklaarde gisteren niet per se akkoord te gaan met die verkorting.
Enkele leden van de NFLPA geven namelijk de voorkeur aan het volledig overslaan van de pre-season duels. De namen van de betreffende leden zijn niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om spelers die onderdeel zijn van het bestuur. Mike Garafolo (NFL Network) liet weten dat de NFLPA “zo veel mogelijk tijd wil om de situatie onder controle te krijgen en het zo goed mogelijk te begrijpen”.


De trainingskampen worden eind deze maand pas opgestart. Spelers zijn door de pandemie voor een lange periode weggeweest van de teamfaciliteiten. Door toch twee pre-season duels te spelen, wilde de NFL teams en spelers een efficiëntere inwerkperiode bieden. Bij veel spelers heerst echter de zorg om onnodig risico te lopen. Men stelt zich namelijk bloot aan een grotere kans op besmetting voor duels die er niet toe doen. Ook bestaat er een verhoogde kans op blessures. Voor een groot deel van de spelers geldt namelijk dat zij al na 23 dagen na de start van het trainingskamp moeten aantreden in een pre-season duel. Vandaag moet een telefoongesprek met een groep afgevaardigden van teams in de NFLPA leiden tot een uitkomst.


Lees hier de 4-on-4 van deze week en beluister onze NFL podcast op je favoriete podcast platform!

Coverfoto: Scott W. Grau/Icon Sportswire via Getty Images 

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen