Patriots tekenen Cam Newton, krijgen straf

Quarterback Cam Newton vervolgt zijn carrière bij de New England Patriots. Met de verrassende move die in het geheim door beide partijen werd uitgewerkt, gooien de Patriots de verwachtingen van de AFC East enigszins overhoop. De Buffalo Bills werden gezien als favoriet, maar komt daar nu verandering in? Er was ook ander nieuws in New England. Het team werd bestraft voor het filmen van concurrenten tijdens duels en verliest onder andere een draft pick in 2021.

Cam Newton vindt onderdak in de NFL

Sinds maart van dit jaar had voormalig MVP Cam Newton geen NFL team. Vannacht brachten de New England Patriots daar verandering in. Cam tekent voor één jaar en strijkt maximaal 7,5 miljoen dollar op. De quarterback vindt in New England concurrentie in de vorm van tweedejaars Jarrett Stidham en veteraan Brian Hoyer. Zowel de Patriots als Cam kenden een turbulent off-season. De Patriots verloren hun boegbeeld Tom Brady en Newton moest vertrekken bij de Panthers na langdurig blessureleed. Zijn hardnekkige blessures maken hem een hit or miss, maar een fitte Cam is tot veel in staat. Met Bill Belichick als coach kan dit zo maar het ideale jaar voor Newton zijn om zich te revancheren. De vraag is of hij zich in de voorbereiding zodanig kan onderscheiden dat hij het stokje overneemt van Jarrett Stidham, de gedoodverfde opvolger van Tom Brady.

Filmincident kost Patriots een boete en een draft pick

Het was vannacht niet alleen Hosanna in het noordoosten van de Verenigde Staten. De Patriots werden ook bestraft voor het filmen van concurrenten. In 2019 filmden ze de zijlijn van de Cincinnati Bengals en dat komt hen nu duur te staan. Naast een boete van 1,1 miljoen dollar verliezen de Patriots ook hun derde ronde pick in de NFL Draft van volgend jaar. Het komend seizoen is het voor het productieteam van New England ook niet toegestaan om te filmen tijdens wedstrijden.
Beluister hier de SportAmerika NFL podcast van juni 2020. Toen we het opnamen, wisten we nog niet dat Cam naar de Patriots zou gaan. Overigens kun je ook terecht bij je favoriete podcast provider. Je vindt ons overal!

Coverfoto: Jeremy Brevard/USA Today Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen