NFL 4-on-4: het off-season tot nu toe


Cam Newton is afgelopen week 31 geworden, heeft een MVP-titel en hij bracht de Panthers naar de Super Bowl. Toch heeft hij tot nu toe geen club voor volgend seizoen. Waar denk je dat hij belandt?


Toon Aerts

“Het is vreemd om een voormalig MVP werkloos thuis te zien zitten, maar het lijkt er op dat dit voor Cam de situatie van 2020 zal zijn. Ik denk dat teams het voorlopig niet zien zitten om een speler met de blessuregeschiedenis en het diva-gehalte van Cam Newton aan te trekken; zelfs niet als back-up. De geruchten die hem dit off-season in verband brachten met New England zijn een stille dood gestorven; dus blijven er voor Cam nog maar weinig plekken over waar hij aan de bak kan. Een laatste strohalm wordt misschien door de Jacksonville Jaguars toegeworpen. Daar is de spoeling erg dun na Gardner Minshew; met Mike Glennon en Joshua Dobbs die het mogen uitvechten voor de back-up spot. Als Cam het ziet zitten om tweede viool te spelen, dan zit er mogelijk muziek in een avontuur bij de Jags.”

Luuk Dokter

“Ik denk dat Cam de rest van het off-season nergens gaat tekenen en tijdens het seizoen tekent waar de eerste starter omvalt of demotie krijgt (Eagles? Bears?). Newton is te goed voor de back-up rol, maar lijkt nergens als starter aan de slag te kunnen.”

Ton de Vries

“Ik vrees heel erg een scenario waarin hij lange tijd niet meer aan de bak komt. Dat doet pijn voor een Panthers-fan die 2015 van dichtbij mocht meemaken (ondanks het dramatische Super Bowl-optreden). Hij is simpelweg te excentriek om als back-up te fungeren. Ik hoop op een scenario waarin Mitchell Trubisky snel weg is in Chicago en Cam het mag overnemen.”

Chris van Dijk

“Hoe fit is hij? Het probleem voor Cam is dat het door het virus niet mogelijk is om fitnesstests te ondergaan. Het zou mij niets verbazen als de Patriots hierop wachten. Het zegt genoeg dat Bill Belichick de optie van het aantrekken van een extra quarterback openhoudt. Wordt het niets in New England, dan blijven er weinig opties over. De Seahawks hebben daarnaast nog een back-up nodig. Persoonlijk zou ik Cam graag bij de Browns zien, misschien dat ze hem kunnen halen en Case Keenum later kunnen traden naar een club in nood. De Patriots en Texans zijn minder sterk geworden, het programma is gunstig, dus het hoort tot de mogelijkheden om de play-offs te halen. Dan is Cam natuurlijk ideaal om achter de hand te hebben indien Baker Mayfield zijn beloftes weer niet in weet te lossen.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen