NFL 4-on-4: het off-season tot nu toe


De (virtuele) draft is achter de rug en de meeste free agents hebben een contract getekend. Welke clubs zijn de grootste winnaars en verliezers van het off-season tot nu toe?


Toon Aerts

“De kampioenen uit Kansas City hebben tot dusverre een prima off-season. Zij lijken helemaal klaar om alvast in de buurt van een repeat te komen. Ook de Ravens zijn op papier een betere ploeg, dus dat zou dan weer vuurwerk moeten opleveren in de AFC. In de NFC kijken we natuurlijk naar de Tampa Bay Buccaneers. Het team dat letterlijk een gedaanteverwisseling heeft ondergaan. Met Tom Brady, Rob Gronkowski en een goeie draft mogen ze in Florida al zachtjes beginnen te dromen.”
“Aan de andere kant van het spectrum kijk ik vooral naar de Green Bay Packers en de LA Rams. De Packers hebben er bepaald geen indrukwekkende draft op zitten. Ik heb de indruk dat ze in Green Bay liever naar de toekomst kijken dan naar het hier en nu. Dat terwijl er met Aaron Rodgers nochtans nog steeds één van de beste quarterbacks uit de competitie rondloopt. De Rams, aan hun kant, betalen tegenwoordig meer voor spelers die er niet meer zijn dan voor de jongens die nog wel de IKEA-outfits zullen aantrekken. Het is een bedenkelijke strategie die volgens mij op de korte termijn geen resultaat oplevert.”

Luuk Dokter

“De Texans zijn de absolute verliezers en de Cardinals hebben zich stiekem goed versterkt. Arizona had vorig seizoen de 32e defensie en verbeterde die unit door met de achtste pick in de draft linebacker Isaiah Simmons te kiezen. Daarnaast versterkten zij zich met defensive tackle Jordan Philips en linebackers Devon Kennard en De’Vondre Campbell. Ook hebben ze in de elite wide receiver DeAndre Hopkins het ultieme wapen voor franchise quarterback Kyler Murray. Het vertrek van Hopkins is een aderlating voor de Texans. Wat kreeg men netto terug? Running back David Johnson en een pick in de tweede ronde van 2020. Die trade maakte hun off-season direct de allerslechtste.”

Ton de Vries

“Voor mij is het opvallend dat de ‘grote vier’ van dit moment (Chiefs, Saints, 49ers en Ravens) het zo goed hebben gedaan. De draft is voor allen uitstekend verlopen. Daarnaast ging bijvoorbeeld Trent Williams nog naar San Francisco. Naast deze teams zijn er natuurlijk de Bucs. Het kan niet anders dan dat Bruce Arians zich af en toe nog in zijn arm knijpt om te zien of hij niet aan het dromen is. Hij haalde Brady, Gronk en kende een uitstekende draft.”
“De grote verliezers van het off-season zijn voor mij tot nu toe de Rams. Todd Gurley op deze manier moeten laten gaan, is zeer pijnlijk. Cap-wise zitten ze inmiddels ook flink in de problemen. Ze hebben gegokt en bijna gewonnen in 2019. Nu kunnen ze opnieuw beginnen. De Pats zijn ook verliezers, maar aan de andere kant maken ze er altijd wel weer wat van. Ik denk dat we ze onderschatten. Tot slot toch de Panthers, met pijn in mijn hart. Aan de ene kant natuurlijk dramatisch met het stoppen van Luke Kuechly en de leegloop van helden die het team in 2015 naar de Super Bowl wisten te spelen. Een nieuwe tijd is aangebroken onder Matt Rhule. Ondanks alle negativiteit verliep de draft zeer behoorlijk en zijn ze er aanvallend op vooruit gegaan.”

Chris van Dijk

“De verliezers zijn voor mij vooral ploegen die je in de strijd om de titel zou verwachten, maar zich op het eerste oog te weinig hebben versterkt. Dan kijk ik naar de Rams, Texans en Packers. Drie teams met veel talent in de ploeg, maar die toch meer bezig lijken met de toekomst dan met het winnen van een titel dit jaar.
Daar staat tegenover dat ik denk dat de Ravens zich dit off-season flink hebben versterkt. Ze hebben een relatief gemakkelijk programma en het voordeel dat ze de Chiefs op bezoek krijgen. Dit lijkt de ultieme kans op een Super Bowl. In de NFC zijn de Bucs natuurlijk de grote winnaars, ongeacht hoeveel Tom Brady nog in de tank heeft. Maar toch denk ik dat de absolute winnaars van het off-season de Raiders zijn. De casino’s in Las Vegas gaan waarschijnlijk volgende maand weer open. Precies op tijd voor het eerste jaar van de Raiders in de stad. Als de wedstrijden straks zonder publiek gespeeld moeten worden, kunnen de Raiders door Sin City wel eens als enige team een thuisvoordeel hebben.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen