NFL 4-on-4: het off-season tot nu toe


Bijna alle sporten in de wereld liggen nog stil, ook in de Verenigde Staten. De belangrijkste vraag die elke NFL-liefhebber dan ook heeft, is: kunnen we op 10 september kijken naar Texans vs. Chiefs?


Toon Aerts

“Ik denk het wel. Het lijkt alsof de meerderheid van de eigenaars en de NFL als organisatie er mee door wil gaan en dus verwacht ik ook dat het zal gebeuren. Bovendien wil de president, Donald Trump, zijn land en de economie zo snel mogelijk open zetten en het NFL-seizoen zal daarmee kunnen helpen. Wat wel nog een vraagstuk blijft, is hoe het allemaal georganiseerd zal worden. Komen er mini camps of training camps? Zal er publiek aanwezig zijn? In California, bijvoorbeeld, lijkt dat al geen evidentie te worden. Dat er een seizoensstart komt op 10 september, daar ben ik wel van overtuigd.”

Luuk Dokter

“Ja. Amerikanen zijn gek op sport en gek op geld. De huidige regering geeft daar zelfs meer om dan om de bevolking. Vanaf federaal niveau zal er dus gauw groen licht komen. Op staatsniveau is dat anders. Gouverneur Andrew Cuomo van New York, bijvoorbeeld, laat de oren niet zo snel hangen naar Trump en dus moet de NFL daar een weg omheen zien te vinden. Dat is aan die geldmachine echter wel toevertrouwd. Laten we eerst nog volop genieten van het off-season!”

Ton de Vries

“Ik denk het wel. Er is de huidige machthebbers te veel aan gelegen om evenementen door te laten gaan. Ik verwacht wel verschillen per staat en ben benieuwd hoe de NFL daarmee omgaat. Het zou best zijn gek als in het ene stadion wel publiek zit en het ergens anders leeg blijft. Het enige dat kan leiden tot problemen, is een enorme tweede wave van sterfgevallen, maar ik verwacht gewoon Mahomes vs. Watson op 10 september.”

Chris van Dijk

“Laten we het hopen. Het voordeel van de NFL is dat de drie andere grote sporten waarschijnlijk eerst gaan beginnen. Daardoor kunnen ze goed zien wat er fout gaat en wat er geregeld moet worden zodat het NFL-seizoen zonder problemen kan beginnen. Het enige dat roet in het eten kan gooien, is de beruchte tweede golf. De Verenigde Staten doen er alles aan om het land weer open te gooien. Met als risico dat het virus in het najaar weer terug kan komen. Ik ga er echter vanuit dat er ook dan wel een oplossing wordt gevonden, want ze hebben miljarden redenen om het door te laten gaan. Mijn voorspelling is daarom dat we vanaf 10 september weer football hebben, maar dat niet elk team thuis kan spelen door de grote verschillen per staat. Zelfs niet zonder publiek.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen