NFL 4-on-4: het megacontract en Redtails, Natives of …?


4. In 2018 werden vijf quarterbacks in de eerste ronde gedraft: Baker Mayfield, Sam Darnold, Josh Allen, Josh Rosen en Lamar Jackson. Voor al deze spelers wordt het een belangrijk seizoen. Ervan uitgaande dat we dit seizoen gewoon kunnen spelen en zestien reguliere competitiewedstrijden hebben (big if), voor wiens loopbaan wordt dit jaar het belangrijkst?


Toon Aerts

“Ik ga toch voor Lamar Jackson hier. Van de vijf quarterbacks heeft hij al het meest bewezen. Toch staat er voor hem ook het meest op het spel, vind ik. In de play-offs heeft Jackson het namelijk nog niet kunnen waarmaken. Komt daar dit seizoen verandering in? Hij moet dit seizoen niet alleen zijn fenomenale MVP-seizoen proberen te bevestigen, hij moet vooral ook zijn gigantische potentieel proberen te verzilveren. Stel je maar eens voor dat hij het eeuwige talent blijft dat het enkel in het reguliere seizoen kan laten zien. Het zou de Ravens-fans bepaald teleurgesteld achterlaten. Volgens mij zelfs de NFL-fans in het algemeen. Willen we niet allemaal het titanenduel Ravens-Chiefs zien in de AFC Championship dit jaar?”

Ton de Vries

“Goede vraag. Eigenlijk behalve Lamar Jackson, die heeft zich al bewezen, wordt het voor allemaal een belangrijk seizoen. Als Baker het dit seizoen weer niet laat zien gaan ze serieus aan hem twijfelen in Cleveland. Darnold moet ook laten zien dat hij een stap heeft gezet; zeker met alles wat de Jets in de O-line hebben geïnvesteerd. De Bills hebben zich eveneens flink versterkt en dus is de druk ook groot voor Allen om te presteren. Josh Rosen zal voor zijn laatste kans moeten gaan; als hij die überhaupt nog krijgt. Als ik er dan eentje moet kiezen die het echt moet laten zien, is dat Baker Mayfield. Weer een tegenvallend seizoen in Cleveland gaan ze daar echt niet trekken en hij heeft wapens genoeg om het te laten zien.”

Luuk Dokter

“Josh Rosen is al klaar dus voor hem zal het niet uitmaken. Lamar Jackson is na een imposant rookie seizoen gearriveerd. Voor Allen, Darnold en Mayfield wordt het een cruciaal seizoen. Allen heeft vorig seizoen een sterke groei laten zien, maar moet dit in 2020 doorzetten om echt een franchise quarterback te zijn. Darnold stagneerde, maar zou eventueel op kunnen krabbelen. Mayfield viel vorig jaar erg tegen en moet terugkomen op het niveau van zijn rookie seizoen om relevant te blijven.”

Chris van Dijk

“Als Josh Rosen ergens een kans krijgt, dan is het wel zijn laatste. Bij de andere vier is voor allemaal wat te zeggen. Lamar Jackson is 0-2 in de play-offs en moet dit jaar wel een run maken met al die investeringen van de Ravens. Mayfield, Allen en Darnold behoorden vorig jaar bij de minste quarterbacks die dit jaar weer mogen starten. Ik heb het gevoel dat we van Allen het minst goede beeld hebben hoe goed hij kan worden. Is hij de quarterback die de Bills een 16-0 voorsprong gaf in de play-offwedstrijd tegen de Texans? Of toch de quarterback die vervolgens vreemde beslissingen onder druk neemt en zo zijn ploeg de zege kostte? Dit jaar zal hij meer dan ooit stappen moeten zetten omdat in Buffalo de verwachtingen hoger zijn dan in Cleveland of New York.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen