NFL 4-on-4: het megacontract en Redtails, Natives of …?


3. De NFL en de spelersvakbond zijn in gesprek om het preseason in te korten naar twee weken. De spelers willen zelfs helemaal geen oefenwedstrijden spelen en direct met het reguliere seizoen beginnen. Wat betekent deze discussie voor het komende seizoen?


Toon Aerts

“De laatste berichten over de onderhandelingen tussen beide zien er niet rooskleurig uit. Het water tussen de twee is nog te diep en het lijkt er vooral op dat de NFL niet in staat is om nu duidelijke antwoorden te geven op vragen van spelers. Ik verwacht niet dat het snel veel beter zal gaan, tenzij de NFL met een heel duidelijk en precies plan komt. Tot dan vrees ik dat we een nieuwe periode van grote onzekerheid tegemoet gaan.”

Ton de Vries

“Ik vind het feit dat het preseason beperkt of slechts helemaal niet doorgaat niet zo’n enorm ding. Wat ik opvallender vond, waren de reacties van een aantal spelers. Die hadden in een telefoongesprek veel kritische vragen gesteld aan de NFL en kregen daar niet of nauwelijks antwoorden op. Het lijkt erop dat de NFL nog niet echt een goed plan heeft liggen en dat baart me wel zorgen. Het wordt namelijk een megaklus om dit seizoen wedstrijden door te kunnen laten gaan. Met slechts twee maanden te gaan voor de start lijkt er heel veel te moeten gebeuren om dit in goede banen te gaan leiden.”

Luuk Dokter

“Ik denk dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt. Het scheelt blessures en betekenisloze wedstrijden. Het heeft waarschijnlijk de grootste impact op de zogenaamde verrassingspelers. De kans dat uitblinken tijdens een preseason duel leidt tot een roster spot wordt precies 0. Desondanks denk ik dat de trainingen voor zulke spelers sowieso belangrijker zijn.”

Chris van Dijk

“Weinig. Spelers verdienen hun salaris in het reguliere seizoen, en krijgen veel minder betaald tijdens het preseason. Daarom snap ik wel dat ze geen risico willen nemen en het liefst het hele preseason overslaan. Uiteindelijk komt elke beslissing neer op geld. Veel spelers kunnen het zich niet veroorloven een jaar niet betaald te krijgen, dus als het over het reguliere seizoen gaat, krijg je heel andere discussies. De start van het seizoen is ook nog twee maanden weg. Kijk in Europa hoe snel het kan gaan. Twee maanden geleden had niemand kunnen voorstellen dat we snel weer zouden voetballen. Nu wordt er in veel landen gespeeld en krijgen we in Nederland zelfs al weer publiek. Het enige dat het afschaffen van preseason inhoudt, is dat spelers en de NFL een maand extra ruimte krijgen.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen