Mahomes tekent voor tien jaar en een half miljard

Kansas City Chiefs quarterback Patrick Mahomes heeft zijn contract bij de club verlengd. Gisteravond werd bekend dat hij voor tien jaar en minimaal 400 miljoen dollar zou tekenen. Vannacht kwamen er meer details over het exacte bedrag: 503 miljoen dollar waarvan 477 miljoen in garantiemechanismes. Mahomes tekent daarmee het grootste contract in de sporthistorie.

Garantiemechanismes leggen controle bij de Chiefs

De MVP van de Super Bowl van vorig jaar blijft hiermee tot 2031 verbonden aan de Chiefs. Hij heeft echter wel de mogelijkheid om aan zijn contract te ontkomen indien de Chiefs de garantiemechanismes niet triggeren. De mechanismes houden in dat Mahomes per jaar een gegarandeerd bedrag ontvangt. Als hem dat voorafgaand aan het seizoen niet gegarandeerd wordt, moeten de Chiefs hem laten gaan en wordt hij een free agent. Daarmee is zijn salaris gegarandeerd zolang de Chiefs dat willen.

Contract kent een stijgende lijn

Mahomes krijgt een slordige 450 miljoen dollar in “nieuw” geld. Dat bedrag komt bovenop het rookie-contract dat nog voor twee jaar loopt. Door te tekenen ontvangt de nummer tien pick van de 2017 NFL draft van 2017 een bonus van tien miljoen dollar. In de daaropvolgende jaren blijf hij rosterbonussen krijgen; in 2026 kan hij de grootste bonus van ruim 46 miljoen dollar bijschrijven.
Het contract heeft ook een voorwaardelijk deel ter grootte van 25 miljoen dollar. Dit bedrag hangt af van MVP-onderscheidingen en het behalen van de Super Bowl. In zijn totaliteit is het contract stijgend opgebouwd. In de eerste vijf jaar ontvangt Mahomes tot rond de 40 miljoen dollar. Daarna gaat het snel omhoog met een uitschieter naar bijna 60 miljoen.

Mahomes wordt de best betaalde sporter ooit

De Texas Tech alumnus wordt in één klap de best betaalde sporter ooit. Hij is de eerste atleet met een contract van een half miljard dollar en de eerste die als NFL-speler het grootste contract in de sportwereld heeft. De lijst met de tien grootste contracten in de sportwereld ooit wordt volgens Forbes verder gedomineerd door MLB spelers en boxers Floyd Mayweather en Canelo Alvarez. Geen van die atleten komt met hun totale contract echter over de half miljard dollar.


Luister de NFL Podcast over het megacontract dat Mahomes tekende op je favoriete podcast platform!


 

Coverfoto: Steve Mitchell/USA TODAY Sports

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen