NFL weekoverzicht: Patriots en Redskins domineren headlines

Er was deze week veel reuring in de NFL. Met name de Patriots en Redskins domineerden de headlines. Het team uit New England voegde Cam Newton toe aan hun selectie, maar moesten ook een straf incasseren. De Redskins lagen wederom onder vuur voor hun dubieuze naamgeving. Na druk van investeerders en aandeelhouders op sponsoren en daarmee op het team uit Washington (D.C.) lijkt de naam eindelijk te veranderen. Verder probeerde de NFLPA een stokje te steken voor de oefenwedstrijden en overlegde de NFL met spelers over visuele steunbetuigingen voor de strijd tegen racisme.


Cam Newton tekent bij de PatriotsSinds maart van dit jaar had voormalig MVP Cam Newton geen NFL team. Deze week brachten de New England Patriots daar verandering in. Cam tekent voor één jaar en strijkt maximaal 7,5 miljoen dollar op. De quarterback vindt in New England concurrentie in de vorm van tweedejaars Jarrett Stidham en veteraan Brian Hoyer. Zowel de Patriots als Cam kenden een turbulent off-season. De Patriots verloren hun boegbeeld Tom Brady en Newton moest vertrekken bij de Panthers na langdurig blessureleed. Zijn hardnekkige blessures maken hem een hit or miss, maar een fitte Cam is tot veel in staat. Met Bill Belichick als coach kan dit zo maar het ideale jaar voor Newton zijn om zich te revancheren. De vraag is of hij zich in de voorbereiding zodanig kan onderscheiden dat hij het stokje overneemt van Jarrett Stidham, de gedoodverfde opvolger van Tom Brady.


Boete voor de New England Patriots door zijlijn-opnamesHet was deze week niet alleen Hosanna in het noordoosten van de Verenigde Staten. De Patriots werden ook bestraft voor het filmen van concurrenten. In 2019 filmden ze de zijlijn van de Cincinnati Bengals en dat komt hen nu duur te staan. Naast een boete van 1,1 miljoen dollar verliezen de Patriots ook hun derde ronde pick in de NFL Draft van volgend jaar. Het komend seizoen is het voor het productieteam van New England ook niet toegestaan om te filmen tijdens wedstrijden.


NFLPA wil geen pre-season gamesHet hing al even in de lucht, maar na een stemming is het officieel: de NFLPA wil geen pre-season duels. Het is nog onduidelijk of de NFL de voorkeur van de spelersbond overneemt. In principe heerst bij de league niet de urgentie dat de goedkeuring van de NFLPA nodig is om doorgang te geven aan de pre-season games. De spelersbond kijkt hier anders tegenaan, omdat de verandering in werkomstandigheden door de pandemie hen het recht geeft om betrokken te worden in de beslissing.


NFL in overleg met spelers over visuele uitingen tegen racismeOm de strijd tegen ongelijkheid vanuit de NFL door te zetten, overlegt men met spelers over visuele items ter ondersteuning van die strijd. De mogelijkheden die besproken worden, zijn stickers op helmen en zogenaamde patches op kleding. Ook heeft de league besloten om het black national anthem voor ieder duel in week 1 af te spelen. Onder meer voormalig tight end Shannon Sharpe is niet te spreken over de zoveelste symbolische actie van de NFL. “Stop met het doen van dingen die niet gevraagd worden (…) Wij zijn niet op zoek naar ‘Black lives better’, zorg er eerst maar eens voor dat ‘Black lives matter'” luidde zijn kritiek.


Redskins lijken naam te gaan veranderenDe Washington Redskins staan onder grote druk om een naamswijziging door te voeren. Indirect wordt dit veroorzaakt door druk van investeerders en aandeelhouders op sponsoren. De teamnaam wordt al decennialang gezien als racistisch, maar het moment van serieuze verandering lijkt eindelijk daar. Voorheen was eigenaar Daniel Snyder een fervent tegenstander van een aanpassing in de benaming van zijn franchise. Nu er financiële druk ontstaat, is er echter ruimte. Head coach Ron Rivera hoopt dat de naam voor aanvang van het seizoen is aangepast.


Luister de NFL Podcast van afgelopen weekend waarin we al deze ontwikkelingen bespreken!

Coverfoto: Rich Graessle/Icon Sportswire/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen