NFL Bracket: ook weinig verrassingen in de NFC

In de tweede week van de eerste SportAmerika NFL Bracket zijn de uitkomsten van de NFC divisies bepaald. Evenals in de AFC waren er weinig verrassingen ten opzichte van vorig seizoen. Onze Twittervolgers lijken behoorlijk onder invloed te zijn van de zogeheten recency bias. De 49ers pakten afgetekend de #1 seed en ook de Bucs halen de play-offs.
In tegenstelling tot de AFC waren er weinig spannende polls. Het kleinste verschil zat in de NFC East. Jullie verwachten dat er hier een nieuwe winnaar komt. In de poll werd titelverdediger Philadelphia verslagen door Dallas. De Cowboys kregen iets meer dan de helft van de stemmen. Dit was het laagste percentage en de Cowboys gaan de eerste SportAmerika NFL Bracket dan ook in als het als vierde geplaatst NFC team. De Eagles werden op respectabele afstand van de Cowboys wel tweede en gaan als wild card team naar de play-offs.

Buccaneers dit jaar wel naar de play-offs

Vergeleken met de play-offs van afgelopen seizoen verwachten jullie een tweede nieuwkomer. Niet geheel verrassend zijn dit de Tampa Bay Buccaneers. De komst van Tom Brady en Rob Gronkowski maakt ze niet direct de favoriet voor de NFC South, want de titel is nog steeds voor de Saints. De ploeg is echter goed genoeg om de tweede plek binnen te halen en naar de play-offs te gaan. Hier komen ze opnieuw uit tegen de Saints, die de #2 seed behaalden. In de andere play-off duels komen de Cowboys uit tegen de Vikings en de Eagles tegen de Packers.
Er zijn komend seizoen drie wild card plaatsen, waarin volgens onze Twittervolgers een play-off ploeg van afgelopen jaar het naseizoen niet gaat halen; de Seahawks. Ze eindigden achter Conference-favoriet San Francisco wel als tweede, maar de breedte van de divisie en de sterkte van de 49ers zorgden ervoor dat Seattle te weinig stemmen kreeg om door te gaan.


Volgende week beginnen we met de play-offs in de SportAmerika NFL Bracket. Maandag, woensdag en vrijdag kun je stemmen voor de drie AFC wild card duels. Wil je teruglezen hoe de NFL Bracket precies werkt? Klik dan hier.

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen