NFL 4-on-4: het megacontract en Redtails, Natives of …?


1. Patrick Mahomes heeft een megacontract gekregen van de Chiefs. De quarterback ligt vast tot 2031 met als beloning het grootste contract in de geschiedenis van de sportwereld. Mogelijke verdiensten: 503 miljoen dollar. Wat was je eerste reactie toen je het hoorde en wie zijn de grootste winnaars en verliezers van de overeenkomst?


Toon Aerts

“Ik dacht: wow, tien jaar?! Naar NFL- en zelfs algemene sportnormen is dat een erg lang contract. Het was wel te verwachten dat hij meermaals langs de kassa zou mogen passeren. Het bedrag is duizelingwekkend, maar als je zijn prestaties bekijkt, dan kan je moeilijk beargumenteren dat hij het niet verdient. De winnaars zijn uiteraard de Chiefs en ook de bankrekening van Patrick Mahomes. Andere quarterbacks kunnen hier echter ook als winnaar uit komen. De markt wordt hiermee onvermijdelijk omhooggeduwd en dat kan voordelig zijn voor bijvoorbeeld Dak Prescott. De verliezers zijn wellicht de andere teams in de AFC West. Zij zitten nu nog twaalf jaar met deze kanjer opgescheept. Is een nieuwe dynastie geboren?”

Ton de Vries

“”Wow!” Was mijn eerste reactie. Ik had wel iets groots verwacht, maar dit is gigantisch. Volgens mij een uitstekende deal voor de Chiefs. Het enige risico dat ik zie, is dat het onduidelijk is wat er de komende jaren met de salary cap gebeurt; zeker gezien de huidige crisis. Patrick Mahomes wordt nog meer hét boegbeeld van de NFL en daar kan ik alleen maar van genieten.”

Luuk Dokter

“Mijn eerste reactie was “Damn.. dat is lang!”. De tweede reactie was “Damn.. dat is veel!”. Uiteindelijk is het natuurlijk beide. Het is een lang contract voor veel geld. Vergeleken met de mindere goden (in feite iedere quarterback behalve Mahomes) is een dergelijk contract ook op zijn plaats. Als ik kijk naar de samenstelling van het contract denk ik overigens dat Mahomes de verliezer is. Natuurlijk is het een astronomisch bedrag, maar hij krijgt het alleen als de Chiefs het nog zien zitten. Het zogenaamde guarantee mechanism betekent dat hij voor één jaar een gegarandeerd bedrag krijgt als de Chiefs het nog willen. Kansas City lijkt hiermee een dynasty te kopen, maar mocht het niet werken, zijn ze er ook zo vanaf. Het team is daarmee de winnaar.”

Chris van Dijk

“De eerste reactie: “Dat is wel heel lang”. Toen het salaris bekend werd: “Dat valt me eigenlijk nog mee”. Als je goed kijkt naar hoe het megacontract is opgesteld, is het een team-friendly deal; zeker voor de eerste vier/vijf jaar. Daarna loopt het bedrag op; met zelfs een piek waarin Mahomes bijna 60 miljoen in één jaar gaat verdienen. Waarschijnlijk is dit het moment dat de Chiefs het contract gaan openbreken. Dat maakt beide partijen de winnaars: de Chiefs hebben twaalf jaar een superstar quarterback en tijd om een dynasty te bouwen. Mahomes heeft de zekerheid dat hij minimaal 500 miljoen dollar gaat verdienen, en waarschijnlijk nog wel veel meer. Voor de verliezers kijk ik naar de negen teams die Mahomes hadden kunnen draften en dit niet hebben gedaan. Vijftien jaar Mahomes is beter dan welke keuze dan ook; ongeacht de quarterbacksituatie op dat moment. De Bears spannen natuurlijk de kroon: die kozen Trubisky in plaats van Mahomes.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen