NFL weekoverzicht: DeSean Jackson gaat de mist in

Het nieuws dat de afgelopen week de NFL domineerde, was uiteraard het nieuwe megacontract van Patrick Mahomes. Toch was dat niet het énige nieuwswaardige feit dat in de NFL-bubbel naar voren kwam. DeSean Jackson, bijvoorbeeld, sloeg de plank helemaal mis op Instagram door een antisemitische quote te delen. Daarnaast ging de spelersvakbond allerminst akkoord met een voorstel van de NFL om delen van de spelerssalarissen te bevriezen en lijkt het College Football seizoen steeds meer in gevaar te komen. Een volledig seizoen krijgen we in ieder geval niet. Ook werd er nog maar eens een nieuwe pagina geschreven in het grote “Tekent Dak een nieuwe deal?”-boek. Dat en meer in het NFL weekoverzicht van week 28!


DESEAN JACKSON BEBOET VOOR ANTI-SEMITISCHE UITSPRAKEN


DeSean Jackson, wide receiver bij de Philadelphia Eagles, heeft zich de afgelopen week controversieel uitgelaten op Instagram. Hij plaatste een quote (verkeerdelijk toegewezen aan Adolf Hitler) waarin stond dat Joden de VS onder andere zouden afpersen en bedreigen. De post werd als antisemitisch beschouwd en een hele week lang lag DeSean Jackson onder vuur in de Amerikaanse media.
Zijn team, de Eagles, namen het incident ook niet licht op en gingen meteen het gesprek aan met Jackson. Intussen zou de wide-out beboet zijn en zou hij slechts onder bepaalde voorwaarden deel mogen blijven uitmaken van het team. Jackson verontschuldigde zich intussen meermaals en heeft ook al stappen ondernomen om het goed te maken. Afgelopen vrijdag ontmoette hij bijvoorbeeld de 94-jarige holocaust-overlever Edward Mosberg.
Als Jackson zijn plekje bij de Eagles wil behouden, doet hij er alvast goed aan om zich de komende tijd koest te houden op Twitter en Instagram.


COLLEGE FOOTBALL SEIZOEN KOMT IN GEVAAR


Verschillende College Footbal conferences hebben de afgelopen week aangekondigd hun seizoen drastisch te willen inperken. De Big Ten en later ook de PAC-12 beslisten om komend seizoen enkel wedstrijden te spelen binnen de eigen conference. Daarnaast stellen ze ook de startdatum uit voor de voorbereiding op het seizoen.
Door deze beslissing worden er in de PAC-12 bijvoorbeeld al 36 games minder gespeeld. Topwedstrijden als USC – Alabama en Stanford – Notre Dame krijgen we als gevolg van deze maatregel alvast niet te zien in de herfst. Bovendien heeft de conference eveneens de belofte gemaakt dat spelers die liever helemaal niet spelen in dit Corona-seizoen hun studiebeurs niet kwijt zullen raken.
Naast de Big Ten en de PAC-12 nam ook de Ivy League eerder de drastische beslissing om alle competitieve sportactiviteiten deze herfst af te gelasten. De voortekenen voor een normaal College Footballseizoen zijn zeer ongunstig.


NFL EN VAKBOND ONDERHANDELEN OVER SEIZOENSBEGIN


De NFL en de spelersvakbond zijn deze dagen druk bezig met het uittekenen van de krijtlijnen voor de start van het seizoen, die onvermijdelijk beïnvloed zal worden door de Coronacrisis. De start van training camp staat nog steeds gepland op 28 juli, maar de omstandigheden waarin de activiteiten zullen heropstarten, blijven nog steeds erg onduidelijk. De NFL heeft er moeite mee om duidelijke richtlijnen uit te zetten en de weinige voorstellen die ze doen, worden niet bepaald met gejuich onthaald door de NFLPA, de spelersvakbond.
Zo stelde de NFL voor om 35% van de spelerslonen op een bevroren rekening te plaatsen om het toekomstige inkomensverlies van de teams op te vangen. De spelersvakbond reageerde negatief en lanceerde zaterdag een tegenvoorstel. Hierin zouden de spelerslonen onaangeroerd blijven, maar zouden de verliezen van dit seizoen verspreid worden over de salary caps van de komende jaren. Zo zou de Cap van 2021 vastgelegd worden op $198.2 miljoen. Ook stelt de vakbond voor om de spelers volledig te betalen; zelfs indien een game dankzij COVID-19 wordt geannuleerd.
Het water lijkt dus nog wel behoorlijk diep tussen beide kampen. Maandag is een nieuwe conference call gepland tussen beide zijden om te proberen tot een vergelijk te komen. De kans dat dat maandag effectief gebeurt, is op dit moment echter klein. Mocht er een doorbraak komen, dan krijg je uiteraard alle details te lezen op SportAmerika.nl!


DAK PRESCOTT NOG STEEDS NIET AKKOORD MET COWBOYS


Dak Prescott blijft de SportAmerika Boulevard bewandelen. De soap omtrent zijn nieuwe contract bij de Dallas Cowboys is nog lang niet ten einde; ook al nadert de deadline van 15 juli met rasse schreden. De Cowboys hebben een nieuw aanbod op tafel gelegd, maar volgens Tom Pelissero van NFL Network zou de lengte van het contract ditmaal het struikelblok vormen. De deal zou te lang zijn volgens Pelissero. Het is echter geen tienjarig contract zoals het contract dat Patrick Mahomes recent tekende. Toch wil Dak zich kennelijk niet verbinden voor het aantal seizoenen dat nu op tafel ligt.
De Cowboys en Prescott hebben nu nog enkele dagen om toch tot een akkoord te komen. Lukt dat niet, dan zal Dak komend seizoen onder de franchise tag spelen en ongeveer 31 miljoen dollar gaan verdienen. Dat is geen verkeerde som, maar het betekent wel een heel seizoen lang vraagtekens rondom de lang termijn toekomst van Dak Prescott.


RAHEEM MOSTERT WIL BETAALD WORDEN


Raheem Mostert, running back bij de San Francisco 49ers, heeft een trade aangevraagd bij zijn huidge team. Het verzoek komt nadat de 49ers en Mostert er niet in sloegen om een nieuw contract te onderhandelen. Volgens de manager van Mostert, Brett Tessler, is het trade-verzoek de enige overgebleven oplossing nadat de 49ers onbereid bleken het contract van Mostert op te waarderen.
Mostert wordt op dit moment betaald voor Special Teams. Een oneerlijke situatie, zegt Tessler, als je het aandeel bekijkt dat Mostert had in de Super Bowl-run van de 49ers. Mostert wil dat z’n loon gelijkgetrokken wordt met dat van de bestbetaalde running back van de 49ers, Tevin Coleman. Coleman zal zo’n 4,5 miljoen dollar verdienen komend seizoen. Running backs hebben de afgelopen jaren echter maar zelden hun zin gekregen. Het is dus maar de vraag of het gras elders groener zal zijn voor Raheem Mostert.


PATRIOTS MAKEN CAP RUIMTE VRIJ


De New England Patriots zijn erin geslaagd ruimte vrij te maken op hun salary cap en dat zonder een speler te ontslaan. De Patriots vereffenden twee disputen met voormalige spelers en kunnen op die manier wat extra miljoenen uitgeven aan spelers in 2020.
Het eerste opgeloste dispuut heeft te maken met Antonio Brown, de wide receiver die welgeteld één wedstrijd speelde voor de Patriots in 2019. Brown wilde zijn volledige tekenbonus van 9 miljoen dollar ontvangen; iets waar ze in New England niet mee akkoord gingen. Er is nu een akkoord gevonden om 5 miljoen dollar van de bonus uit te betalen en 4 miljoen te laten terugvloeien naar het team. Het tweede opgeloste dispuut gaat over een eis van de veroordeelde en intussen overleden tight end Aaron Hernandez. Hernandez wilde in 2013 nog 6 miljoen dollar recupereren, maar intussen is er met het nalatenschap van Hernandez overeengekomen om daar slechts een kleine 3,5 miljoen van uit te betalen.
Ook ging running back Rex Burkhead eerder deze week akkoord met een salarisvermindering. Door al deze moves hebben de Patriots nu 7,8 miljoen dollar vrije ruimte om eventueel nog deals te maken voor het seizoen start.


Luister hier ook nog eens naar onze emergency podcast omtrent het nieuwe contract van Patrick Mahomes!

Cover foto: Mitchell Leff/Getty Images

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen