NFL 4-on-4: corona en de rest van het seizoen


4. De 49ers liepen afgelopen week tegen een forse nederlaag aan in het duel met de Dolphins. Een team dat het seizoen toch ook nog niet flitsend was begonnen. Ligt dit alleen aan de blessures of zijn er meer problemen? Is er nog hoop in de Bay Area?


Ton de Vries

“Deze nederlaag kwam wel heel hard aan terwijl al aardig wat spelers terug waren in de offense. Het team zit in hoek waar de klappen vallen. Ik denk dat ze er wel weer bovenop komen, maar dat het te laat gaat zijn. De Seahawks en Rams zijn vertrokken en verdwijnen al langzaam uit zicht.”

Toon Aerts

“Het mag duidelijk zijn dat als Jimmy Garropolo onbetrouwbaar is als hij niet in vorm is. De fouten die hij maakte tegen de Dolphins waren bijna niet te geloven voor een quarterback die een ruim half jaar geleden in de Super Bowl stond. Het is des te zorgelijker voor de 49ers dat er zo zwaar verloren werd terwijl de meeste van de offensieve pionnen waren teruggekeerd. Toch mag de hoop in Santa Clara nog niet opgegeven worden. Er staat nog steeds een goede groep spelers en de geblesseerden keren mondjesmaat terug. Bovendien is coach Kyle Shanahan één van de betere coaches in de league. Het speelschema voor de komende zeven weken oogt echter aartsmoeilijk: tweemaal de Rams met daar tussenin wedstrijden tegen de Patriots, Seahawks, Packers, Saints en Bills. Als ze nog een rol van betekenis willen spelen in de NFC West zullen ze de meerderheid van deze games wel moeten winnen.”

Luuk Dokter

“Blessures voeren de boventoon, maar dit ligt aan meer dingen. Het lijkt erop dat de magie is uitgewerkt. Vooral als het om quarterback Jimmy Garoppolo gaat; toch een essentieel onderdeel van het team. Vorig seizoen was hij gemiddeld, maar dit jaar is het gewoon matig. De geoliede machine van 2019 is niet meer en daarom haalt San Francisco de play-offs niet. Terug naar de tekentafel en hopen op beterschap in 2021.”

Chris van Dijk

“Het seizoen in San Francisco is wel over. Niet zozeer door de nederlaag, maar wel door de manier waarop ze verloren. Het was al de derde thuisnederlaag op rij in wat het eenvoudige gedeelte van het schema was. Natuurlijk hebben blessures in de afgelopen weken een rol gespeeld, maar de spelers die weer terugkwamen hebben niet voor een nieuwe boost gezorgd. Het lijkt erop dat de ploeg verder door moet selecteren. Ook zullen ze moeten beslissen of Jimmy G de quarterback is die een ploeg kampioen kan maken. Ik denk van niet.”

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen