Ty Lue volgt Doc Rivers op als head coach van de LA Clippers

De Los Angeles Clippers namen na een teleurstellend einde van het seizoen afscheid van Doc Rivers. De opvolger van Rivers is inmiddels gevonden. Huidig assistent Ty Lue kon naar zo’n beetje elk NBA-team zonder head coach, maar besloot zijn verblijf bij de Clippers te verlengen. Hij tekent een contract van vijf jaar als head coach.


OPVOLGER DOC RIVERS


Want die moest naar het weggeven van een 3-1 voorsprong vs de Nuggets het schip verlaten. Hij heeft in de vorm van de 76ers inmiddels zijn nieuwe werkgever gevonden. Zijn opvolger bij de Clippers, Ty Lue, heeft al bereikt wat Rivers in LA zeven jaar lang niet voor elkaar kreeg: een kampioenschap winnen. Tijdens het seizoen 2015-16 wist hij samen met LeBron James, Kevin Love, Kyrie Irving en de Cleveland Cavaliers de Golden State Warriors te verslaan. Een 3-1 achterstand werd toen op historische wijze goedgemaakt, met een zege tijdens game 7 in Oakland als climax.


Dit is een van de redenen dat Ty Lue zo hoog op het verlanglijstje stond van veel NBA-teams. De tweede reden dat de Clippers hem als head coach hebben aangesteld is het feit dat de (ster)spelers achter deze aanstelling staan. Vorig seizoen was hij namelijk assistent van Doc Rivers, waardoor hij vanaf het begin meteen alle spelers al een stuk beter kent dan een nieuwe head coach van buitenaf. Dit is de spelers van de Clippers blijkbaar prima bevallen. De assistenten waarover hij in LA zal beschikken zijn overigens ook niet misselijk te noemen:

HOE ZIET DE TOEKOMST ERUIT?

Heel simpel: win now, worry later. Na 2021 hebben Kawhi Leonard en Paul George namelijk allebei een spelersoptie tot hun beschikking. Dit betekent dat ze volgend jaar hun eigen lot in handen hebben. Als het komende seizoen wederom teleurstellend verloopt is de kans een stuk groter dat ze hun conclusies trekken en hun biezen pakken.
Voor dit offseason geldt dat de contracten van point guard Reggie Jackson, forwards Marcus Morris, Patrick Patterson en centers Montrezl Harrell en Joakim Noah aflopen. Kans is groot dat we minimaal de helft niet terug gaan zien. Daarnaast heeft JaMychal Green een spelersoptie van $5 miljoen. Harrell lijkt voor een flink bedrag ergens anders te gaan tekenen, terwijl de toekomst van de rest dus vrij onzeker is. Kortom: het team om Kawhi Leonard en Paul George gaat flink veranderen.

(Photo:Michael Reaves/Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen